מתכון לבורקס בשר מקמח מצה מושלם

מתכון לבורקס במילוי בשר טעים ומוצלח, בתוספת של רוטב פטריות תקבלו מנת פתיחה מושלמת

נועם זיגדון | מתכונים 24.4.2024 | 11:07

בורקס בשר מקמח מצה מושלם | צילום: נועם זיגדון

מתכון לבורקס בשר מקמח מצה מושלם / נועם זיגדון

המצרכים לבורקס בשר מקמח מצה מושלם:

כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל

לבצק: (מספיק לרולדה אחת)

  • 2 כוסות קמח מצה דק
  • 2 ביצים L
  • ½ כוס שמן
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • ¾ כוס מים רותחים (במידה והבצק פירורי מידי מוסיפים עוד ¼ כוס מים)

למילוי הבשר: (מפסיק ל-2 רולדות)

  • 2 בצלים גדולים קצוצים דק
  • 3 כפות שמן
  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית הל טחון
  • ¼ כפית פלפל שחור

לרוטב פטריות:

  • 2 כוסות מים
  • בצל קטן קצוץ-לא חייב
  • 1 קופסא פיטריות חתוכות
  • 1 קופסא פטריות שלמות
  • 1 כף אבקת מרק פיטריות
  • 1 כפית מרק עוף
  • פלפל שחור
  • 1 כפית כמון
  • ¼ כפית כורכום
  • 2 כפות שמן
  • מלח

אופן ההכנה לבורקס בשר מקמח מצה מושלם:

הכנת מילוי הבשר:

  1. מחממים מחבת עם מעט שמן ומשחימים מעט את הבצל מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו עד לקבלת גוון אפור, מוסיפים את התבלינים ומבשלים עד לצמצום נוזלים

הכנת הבורקס:

  1. מערבבים היטב את מצרכי הבצק עד לאיחוד
  2. מכסים את הבצק ומניחי בצד למשך 10 דקות
  3. פותחים את הבצק בין שני דפים למלבן בעובי 1 ס"מ
  4. במרכז הבצק מניחים ממילוי הבשר ובעזרת הנייר מגלגלים בעדינות לרולדה
  5. מברישים בביצה ומפזרים שומשום
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° מעלות ואופים במשך כ-45 דקות

הכנת רוטב פטריות:

  1. מרתיחים את המים ומכניסים את הבצל והפטריות
  2. מתבלים ומבשלים כרבע שעה
  3. מוסיפים 1 כף קמח מצה + 1/2 כוס מים
  4. מבשלים 5 דקות נוספות ומערבבים הייטב לקבלת רוטב חלק
  5. שופכים מעט מעל הבורקס בעת ההגשה

בהצלחה רבה ובתאבון

 

 

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום