חמה, מנחמת ועם פירורי מצה: מנת קציצות הודו ברוטב ירקות עשיר

אולי חשבתם להפסיק לאכול מצות, אבל הסוד שאף אחד לא סיפר לכם הוא שפירורי מצה הם הרכיב הכי נכון לקציצות בשר רכות, נימוחות עם ריח מדהים שכיף לאכול כל השנה…

חגית אור | קול כבודה 30.4.2024 | 10:11

מרק עם קציצות | צילום: שאטרסטוק

מצרכים: 

לקציצות: 

1 ק"ג בשר הודו טחון / מעורב עם בקר

2 כוסות פירורי מצה (קמח מצה)

1 בצל מגורד

2 כפות פיטרוזיליה יבשה קצוצה / חצי כוס ירק טרי קצוץ

מלח, פלפל, כף כמון,

תבלין עוף/שווארמה (לא חובה)

לרוטב: 

4 תפו"א

2 בטטות

3 קישואים

כף מלח, כפית פלפל,

כפית כורכום

כפית כמון

כיף חוויג' למרק

2 כפות אבקת מרק

אופן ההכנה: 

מערבבים את כל רכיבי הקציצות לעיסה רכה ומכדררים לכדורים.

ממלאים בסיר גדול ועמוק מים עד חצי גובה הסיר, ומרתיחים.

מוסיפים את תבליני הרוטב ומכניסים את כדורי הבשר לסיר ראשונים, להתייצבות.

מקלפים את הירקות וחותכים לפרוסות, מוסיפים מעל הקציצות וממשיכים את הבישול כשעה.

בתיאבון ובהנאה!!

קול כבודה

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום