חדשות 12: המשטרה פתחה בחקירת התאונה במחלף שורש שבכביש 1, בה הייתה מעורבת גם ניידת משטרתית.
כיד המלך: מתכונים טעימים במיוחד של לוטוס ואושרית אברג'ל
יש ניחוחות שמכניסים אותנו ברגע אחד לאווירת הפורים. לכבוד פורים, אושרית אברג'ל מגישה לכם מתכון ייחודי עם לוטוס שגורם לקסם הזה לקרות, אז תהנו ממתכוני לוטוס למשלוח מנות מקורי או לקינוח מושלם!
אושרית אברג'יל
טירמיסו לוטוס
6 כוסות אישיות בנפח 250ml או תבנית בקוטר 20
- 2 מיכלים קצפת צמחית (500ml)
- 2 כפות ממרח לוטוס
- 300 גרם ביסקוויט לוטוס
- כף גדושה קפה נמס או מנת אספרסו
- כפית סוכר
- 3/4 כוס מים רותחים
לקישוט:
- ביסקוויטים לוטוס מפוררים, אבקת קפה
- עוגיות לוטוס במילוי וניל
אופן ההכנה:
להכנת הקרם:
ממיסים את ממרח הלוטוס עד לקבלת קרם נוזלי.
יוצקים את הקצפת הצמחית לקערה ומקציפים בעוצמה גבוהה כ-2 דקות, עד שהקצפת מתחילה להסמיך, מוסיפים את ממרח הלוטוס ומקציפים עוד כ-דקה וחצי עד שמתקבל קרם אחיד ומעט סמיך.
להכנת הקפה: בקערה מערבבים קפה נמס וסוכר עם מים רותחים (ניתן להמיר את אבקת הקפה נמס במנת אספרסו), מצננים.
להרכבת העוגה:
טובלים את הביסקוויטים טבילה קצרה (2 שניות) בקפה, ומיד מפוררים לכוס, מזלפים מקרם הלוטוס 2-3 סיבובים ומיישרים עם כפית. שוב טובלים ביסקוויטים בקפה ומפוררים מעל הקרם.
מזלפים עוד שכבת קרם.
מקשטים חצי כוס בביסקוויטים מפוררים, וחצי באבקת קפה נמס או קקאו.
מכניסים להקפאה.
לקראת הגשה: מניחים במרכז עוגיית לוטוס במילוי וניל ומגישים.
פרלין טראפלס בקרם לוטוס ושברי עוגיות
מתכונאי וצילום: גל קלדרון
40 יחידות
לכדורים:
- 1/2צנצנת ממרח לוטוס
- 1 כוס עוגיות לוטוס מפוררות לגודל פירורי לחם
- 1 כוס שוקולד מריר גרוס דק (במעבד מזון או במגרדת)
- 1/2 כוס אגוזי מלך גרוסים
לציפוי ראשון:
- 300 גר שוקולד מריר או שוקולד חלב
לציפוי שני:
- 1 כוס אבקת קקאו כהה
אופן ההכנה:
1.לערבב היטב לתערובת אחידה את כל המרכיבים ,לגלגל לכדורים קטנים ולהקפיא לשעתיים.
2.להמיס את השוקולד המריר ולטבול בעדינות כל כדור לוטוס בשוקולד. להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולצנן במקרר כשעה.
3.לטבול את הכדורים המצופים באבקת הקקאו ולשמור בקופסא סגורה במקפיא עד להגשה.
אוזני המן דאבל לוטוס
מתכונאי וצילום: גל קלדרון
מרכיבים:
- 1 ו-3\4 כוסות קמח
- 100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
- חצי כוס סוכר
- 80 גרם (2 כפות גדושות) ממרח לוטוס חלק
- 2 חלמונים
- חצי כפית מלח
- חצי כפית אבקת אפיה
- 1-2 כפות מים קרים, במקרה הצורך
למילוי:
- קרם לוטוס קראנצ'י
- או: קרם לוטוס חלק + 4 עוגיות לוטוס טחונות
הכנה:
1. במיקסר עם וו גיטרה, או מעבד מזון עם להב פלדה מערבלים קמח, חמאה, סוכר, מלח ואבקת אפיה עד לקבלת תערובת פירורית במרקם של חול.
2. מוסיפים את החלמונים ומעבדים לזמן קצר עד אשר הבצק מתחיל להתאחד, במידה והבצק יבש ומתפורר ניתן להוסיף כף או שתיים של מים קרים, עד לקבלת בצק כמעט אחיד.
3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים שעה במקרר.
4. מחממים תנור על מצב טורבו לטמפרטורה של 180 מעלות.
5. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לחצי, מרדדים לעלה דק ובעזרת כוס או קורצן קורצים עיגולים מהבצק.
6. על כל עיגול מניחים חצי כפית ממרח לוטוס, וצובטים שלוש קצוות של עיגול הבצק יחד ליצירת משולש אוזן המן.
7. אופים בתנור כ-10 דקות, זה בסדר אם לא כל אוזני ההמן נכנסו יחד לתבנית, אפשר לאפות ב-2 סבבים.
לשים לב שאוזני ההמן משחימות ממש מעט, ונשארות יחסית בהירות.
8. מצננים את אוזני ההמן רבע שעה לפחות לפני שאוכלים (העוגיות מתמצקות בזמן הזה, חשוב!)
לקישוט ניתן לפדר את אוזני ההמן באבקת סוכר ובעוגיות לוטוס טחונות במרכזן.