מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 33°c
אשדוד 18°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 33°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון ללימון כבוש מוצלח וטעים

משתמשים בלימונים כבושים? קבלו מתכון להכנה ביתית בטעם משובח שפשוט תתענגו על כל רגע, מורכב מארבעה מצרכים בלבד וקל להכנה

מתכון ללימון כבוש מוצלח וטעים
לימון כבוש צילום: שולמית שחר

מתכון ללימון כבוש מוצלח וטעים / שחר שולמית

המצרכים ללימון כבוש מוצלח וטעים:

  • צנצנת זכוכית בגודל שרצוי לכם
  • לימונים בשרניים עם קליפה עבה
  • אריסה רגילה או חריפה (אופציונלי)
  • מלח גס
  • שמן

אופן ההכנה ללימון כבוש מוצלח וטעים:

  1. מעקרים את הצנצנות עם מים רותחים ומייבשים אותן
  2. שוטפים היטב את הלימונים ומייבשים אותם
  3. חותכים את הלימונים לפרוסות בעובי של 1/2 סנטימטר
  4. מניחים בקערה מלח גס וטובלים כל פרוסת לימון במלח רק בצד אחד של פרוסת הלימון ומניחים אותה בצנצנת
  5. לאחר כמה שכבות של לימון שמים כף עד 2 של אריסה (אופציונלי)
  6. כשמגיעים לקראת סיום הצנצנת דוחסים את הלימונים היטב לתחתית הצנצנת ומוסיפים עוד פרוסות לימון ( הלימונים יגירו נוזלים וזה מצוין)
  7. יוצקים מעל הלימונים שמן (כ2 סנטימטר) וסוגרים היטב את הצנצנת עם שקית ניילון מתחת למכסה
  8. הערה: ניתן להכין לימונים כבושים רק עם מלח ושמן ללא אריסה ואפשר כמובן לגוון את 2 הסוגים - מניחים את הצנצנות במקום מוצל כשבוע, מידי יום פותחים את הצנצנת ועם כף של פירה דוחסים את הלימונים כלפי מטה כדי שהמיץ יכסה אותם והם לא יתקלקלו
  9. לאחר שבוע המעדן מוכן ומכניסים את הצנצנות למקרר.

בהצלחה רבה ובתאבון

 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art