מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 33°c
אשדוד 18°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 33°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון למקלות שום מושלמים ונדירים

מתכון מעולה לנשנוש קריספי ממכר וטעים במיוחד, בהגשה לצד מבחר גבינות תקבלו ארוחה קלילה וטעימה במיוחד

מתכון למקלות שום מושלמים ונדירים
מקלות שום צילום: עליזה עליון

מתכון למקלות שום מושלמים ונדירים / עליזה עליון

המצרכים למקלות שום מושלמים ונדירים:

לבצק:

  • 3.5 כוסות קמח מנופה
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/4 כף מלח
  • 1.5 כוסות מים פושרים

לשמן השום:

  • 1 כוס שמן זית
  • 1 כפית אורגנו
  • 1 כפית טימין
  • 1/2 כוס כוסברה או שמיר קצוצים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת שום או שום גבישי ושן שום קצוצה
  • שומשום

אופן ההכנה למקלות שום מושלמים ונדירים:

  1. בכוס מערבבים את כל המצרכים לשמן השום
  2. בקערה נוספת מערבבים את כל מצרכיי הבצק עד לקבלת בצק דביק מעט (לא לפחד זה מה שנותן את הקריספיות)
  3. מתפיחים את הבצק במשך כשעה ומחלקים לכדורים בגודל שזיף
  4. מרדדים כל כדור לצורת מקל
  5. ומניחים את המקלות על תבנית מרופדת בנייר אפיה
  6. מברישים את מקלות הבצק בשמן השום ומפזרים שומשום
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש על 210 מעלות  (לא טורבו, בכדי שלא יתייבשו)
  8. אופים במשך כרבע שעה או עד להשחמה נאה  
  9. מוציאים מהתנור מצננים מעט ומגישים לצד מבחר גבינות.

הערה: ניתן להוסיף לשמן השום - כפית פסטו מוכן (מוכרים בסופר) או למרוח את המקלות רק בפסטו.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art