מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 33°c
אשדוד 18°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 33°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לאוזן המן במילוי תערובת בשר

מתכון מקורי ומעניין שיכניס לכם סטייל חדש לכבוד החג, אוזן המן גדולה הממולאת בתערובת בשר עסיסית ומתאימה כמנה ראשונה בסעודת פורים

מתכון לאוזן המן במילוי תערובת בשר
אוזן המן במילוי תערובת בשר צילום: נועם זיגדון

מתכון לאוזן המן במילוי תערובת בשר / נועם זיגדון

המצרכים לאוזן המן במילוי תערובת בשר:

לבצק:

כוס מדידה חד פעמית חמה

  • כ-15 יחידות
  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • ½-2 כוסות מים פושרים
  • ¼ כוס שמן

לתערובת הבשר:

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות קטנות
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כוס צנוברים
  • כף רכז רימונים
  • 1 כפית כמון
  • 1 כף שטוחה בהרט
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ¼ כוס שמן
  • פלפל שחור
  • מלח

אופן ההכנה לאוזן המן במילוי תערובת בשר:

הכנת הבצק:

  1. בקערה מכניסים את כל המרכיבים ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד
  2. מניחים להתפחה במשך כשעה
  3. מורידים מהבצק אוויר ומחלקים לכדורים

הכנת תערובת הבשר:

  1. מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות
  2. מוסיפים את העגבניות והבשר ומטגנים עד שהבשר משנה את הצבע
  3. מוסיפים את הפטרוזיליה והצנוברים
  4. ומוסיפים את רכז הרימונים, מתבלים ומבשלים בסיר מכוסה, במשך כרבע שעה לספיגת טעמים (לא לייבש את הנוזלים)
  5. מחלקים את הבצק ל- 4-6 כדורים, כל כדור פותחים לעיגול בעובי 1 ס"מ
  6. במרכז העיגול מניחים מתערובת הבשר וסוגרים למשולש.  
  7. מברישים את הצדדים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  8. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש על-200° במשך כעשרים דקות עד להשחמה.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art