מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 21°c
חיפה 23°c
ירושלים 19°c
בית שמש 20°c
בני ברק 26°c
אשדוד 23°c
י"ב תשרי התשפ"ה | 14.10.2024
תל אביב 23°c
באר שבע 21°c
חיפה 23°c
ירושלים 19°c
בית שמש 20°c
בני ברק 26°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון ללחאמבעג'ין – פיתות עם בשר וטחינה

מתכון משובח לפיתות עם תערובת בשר עסיסית המשולבת בצנוברים וירק קצוץ, מנה בשרית מוצלחת המעניקה לכם ארוחת צהריים מפנקת וטעימה

מתכון ללחאמבעג'ין – פיתות עם בשר וטחינה
לחאמבעג'ין – פיתות עם בשר וטחינה צילום: נועם זיגדון

מתכון ללחאמבעג'ין – פיתות עם בשר וטחינה / נועם זיגדון

המצרכים ללחאמבעג'ין – פיתות עם בשר וטחינה:

כוס מדידה חד פעמית חמה

כ-15 יחידות

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • ½-2 כוסות מים פושרים
  • ¼ כוס שמן

לתערובת הבשר:

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 עגבניות מקולפות וחתכות לקוביות קטנות
  • צרור פיטרוזליה קצוצה
  • 1 כוס צנוברים
  • כף רכז רימונים
  • 1 כפית כמון
  • 1 כף שטוחה בהרט
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ¼ כוס שמן
  • פלפל שחור
  • מלח

אופן ההכנה ללחאמבעג'ין – פיתות עם בשר וטחינה:

  1. בקערה לשים היטב את המצרכים עד לקבלת בצק אחיד
  2. מניחים את הבצק בקערה מכוסה בניילון ומגבת ומניחים בצד להתפחה של כשעה
  3. מורידים את האוויר מהבצק ומחלקים לכדורים

הכנת תערובת הבשר:

  1. מחממים סיר רחב או מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות
  2. מוסיפים את העגבניות והבשר ומטגנים עד שהבשר משנה את הצבע
  3. מוסיפים את הפטרוזיליה והצנוברים ומערבבים היטב
  4. מוסיפים את רכז הרימונים מתבלים ומבשלים בסיר מכוסה במשך כרבע שעה לספיגת טעמים (לא לייבש את הנוזלים)
  5. מחליקם את הבצק ל-10-15 כדורים, כל כדור לפתוח לעיגול בעובי 1 ס"מ
  6. מניחים במרכז הפיתה שנוצרה את תערובת הבשר ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. מפזרים מעט שומשום מסביב ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כעשרים דקות עד להשחמה נאה.
  8. מגישים בזילוף של טחינה מלמעלה ומעט כוסברה.

בהצלחה רבה ובתאבון

 

בחדרי חרדים

 צבע אדום