קרן בצלאל: נשיא ארה"ב ביידן: "הוצאת צווי המעצר של בית הדין הפלילי הבין-לאומי נגד מנהיגים ישראלים היא מקוממת. אני רוצה להבהיר שוב: בניגוד למה שבית הדין מנסה לרמוז - אין השוואה - בין ישראל לחמאס. אנחנו תמיד נעמוד לצד ישראל נגד האיומים על ביטחונה".
מתכון לעוגיות מקרונים מושלמות
מתכון מוצלח לעוגיות מקרונים יוקרתיות וצבעוניות, מתאימות כקינוח חלבי לארוחה חגיגית או אירוע משפחתי
מתכון לעוגיות מיקרונים מושלמות / אודיה אלקובי
רמת קושי: בינוני. כמות: 30 יחידות. זמן הכנה: שעה ורבע
המצרכים לעוגיות מיקרונים מושלמות:
- ¾ 1 כוסות אבקת סוכר ( 210 גרם )
- 1 כוס אבקת שקדים( 95 גרם ), טחון דק
- 3 חלבונים בטמפרטורת החדר
- ¼ כוס סוכר ( 50 גרם )
- צבע מאכל רצוי
- מצרכים לגנאש פטל:
- 300 שוקולד לבן
- 150 מחית פטל
- 70 חמאה
אופן הכנה לעוגיות מיקרונים מושלמות:
- מנפים דרך מסננת דקה לתוך קערה גדולה את אבקת הסוכר ואבקת השקדים.
- בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים עד שנוצרים פסגות רכות. מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד להטמעה מלאה. ממשיכים להקציף עד שנוצרים פסגות נוקשות.
- מוסיפים את צבע המאכל ומקציפים רק עד לאיחוד.
- להוסיף בכל פעם כ⅓ מתערובת אבקת השקדים ואבקת הסוכר המנופה לחלבונים הטרופים ולהשתמש במרית כדי לקפל בעדינות עד לאיחוד.
- ממשיכים לקפל לאט עד שניתן ליצור מעין דמות 8 תוך כדי שמירה על המרית (כלומר שהבלילה לא מתנתקת מהמרית).
- מעבירים את בלילת המיקרון לשק זילוף עם צנטר עגול
- מניחים על תבנית האפייה 4 נקודות מהבלילה ומניחים מעליה פיסת נייר (כדי שנייר האפייה לא יזוז)
- בעזרת הצנטר יוצקים את המיקרונים על נייר הפרגמנט בעיגולים(3 ס"מ), במרווחים של לפחות 2 ס"מ זה מזה.
- את תבנית האפייה מקפיצים בעדינות על משטח שטוח 5 פעמים כדי לשחרר בועות אוויר.
- מניחים למיקרונים לשבת בטמפרטורת החדר למשך 30 דקות עד שעה, עד שהם יבשים למגע.
- מחממים את התנור ל-150 מעלות בדיוק!
- אופים את המיקרונים במשך 17 דקות, עד שנוצר למיקרון מעין "חצאית" והמיקרונים תפחו היטב
- מעבירים את המיקרונים לרשת לצינון מלא לפני המילוי.
הכנת גנאש הפטל:
- ממסים את השוקולד
- מרתיחים חצי מכמות המחית, מוסיפים לשוקולד וטוחנים. מוסיפים את שאר המחית הקרה כשהמסה בטמפרטורת 35 מעלות לתערובת ומוסיפים את החמאה בקוביות ושיהיו קרות. טוחנים שוב את המסה עד לאיחוד. מורחים את הגנאש על חצי מקרון וסוגרים מעליו חצי מקרון. מומלץ למלא את המיקרון לילה לפני ההגשה!
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון באדיבות: מגזין "טועמיה"
סטיילינג: שמרית לוי