מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 31°c
אשדוד 18°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 31°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לקציצות דגים ברוטב פיקנטי וירק קצוץ

מנה פיקנטית וטעימה במיוחד, מתכון לקציצות דגים ברוטב אדום ועסיסי, בהגשה לצד אורז לבן או קוסקוס תקבלו מנה עשירה ומוצלחת

מתכון לקציצות דגים ברוטב פיקנטי וירק קצוץ

מתכון לקציצות דגים ברוטב פיקנטי וירק קצוץ / נועם זיגדון

המצרכים לקציצות דגים ברוטב פיקנטי וירק קצוץ:

לקציצות:

  • 6 דגי מושט מפולטים ללא עור חתוכים בסכין לקוביות קטנות
  • 1 ביצה L
  • 4 כפות פירורי לחם
  • ½ צרור כוסברה קצוצה
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
  • 1 פלפל ירוק חריף - אופציונלי
  • 5 שיני שום כתוש
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מלח

לרוטב:

  • 2 גמבות חתוכות לקוביות קטנות
  • 1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 6 שיני שום פרוס
  • 1 כפית אבקת מרק
  • 1 כף רסק
  • ¼ כוס שמן
  • ¼ כוס מים
  • ½ כף מלח
  • ¼ כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • ¼ כפית פלפל שחור

אופן ההכנה לקציצות דגים ברוטב פיקנטי וירק קצוץ:

הכנת הקציצות:

  1. בקערה מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת עיסה אחידה
  2. מניחים בצד למשך כחצי שעה לספיגת טעמים ונוזלים, יוצרים כדורים ומניחים בקערה.

הכנת הרוטב:

  1. מסדרים בתבנית את השום, העגבניות והגמבות, עליהם מניחים את הקציצות.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את הרסק עם השמן, המים והתבלינים ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב חלק.
  3. את הרוטב יוצקים מעל הקציצות ומפזרים כוסברה קצוצה
  4. מכסים את התבנית בנייר כסף ומחוררים את נייר הכסף בעזרת שיפוד
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש על 200° ואופים במשך כחצי שעה. לאח''מ מסירים את הכיסוי ואופים עוד כ-20  דקות.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art