גורם פוליטי לבנוני ל׳ערוץ i24: ״ישראל וחיזבאללה מנסות לשפר עמדות, איראן פועלת לסכל את המשא ומתן״.
מנדלבליט מתייחס לראשונה: "אפשר לפרק פה את כל העסק"
פורסמו ציטוטים של היועמ"ש היוצא מנדלבליט בהם הוא נשמע מתייחס לראשונה לפרשת הריגול החמורה במשטרה וטוען כי לא יעלה על הדעת לחשוב שנתן אישור לפריצה כלשהי. "אני לא יודע איך הם הגיעו לטלפון של אבנר נתניהו"
פרשת הריגול המסועפת בה מואשמת משטרת ישראל תפסה את היועמ"ש אביחי מנדבליט עם רגל וחצי מחוץ לתפקיד. עוד טרם עזב את כיסא היעומ"ש הורה מנדלבליט להשהות את השימוש בטכנולוגיית המעקב עד לסיום הבדיקה.
באופן אישי קולו של מנדלבליט לא נשמע בנושא שהיה כה מרכזי מסתבר בתקופת כהונתו כיועמ"ש. היום (רביעי) מתפרסמים ב-ynet ציטוטים מתוך דיונים פנימיים שנערכו לאחרונה, בהם נשמע מנדלבליט מכחיש את הטענות שאישר למשטרה להאזין למנכ"לי משרדי ממשלה ולבני משפחתו של ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו.
"מישהו מעלה בדעתו שהייתה פעם חקירה נגדם?", אמר מנדלבליט בדברים שהתפרסמו ב-ynet . "מאיפה זה בא בכלל, שחקרו אנשים על הדלפות? כולם באו אליי בטענות שאני לא חוקר הדלפות. במשך שש שנים לא הרשיתי לחקור הדלפות. באו אליי עם קיתונות של טענות וביוב ששפכו עליי על זה שלא הסכמתי לחקור הדלפות לעיתונאים".
מנדלבליט מתעקש שלא אישר אף אחד מהשמות שפורסמו כי נעשה ניסיון לפרוץ להם למכשיר. "הייתה חקירה על אמי פלמור? לא הייתה. הייתה חקירה על שי באב"ד? לא הייתה. הייתה חקירה על קרן טרנר? לא הייתה. אני לא יודע לגבי ראשי העיריות, כי זה ברמה של פרקליט מדינה. אני לא יודע מה אישר, מה לא אישר, אין לי מושג. אבל הגיוני שגם שם רק בפשעים חמורים מאשרים האזנה. בכל מקרה, מה שנטען כאן זה שעשו פה חיפוש בטלפונים. זה לא האזנה, זה משהו אחר בכלל".
"אני לא אישרתי הרבה דברים, והייתה ביקורת מאוד קשה עלי", טען מנדלבליט, "אבל אני לא אישרתי, וכבלתי ידיים, כי הייתי מאוד מאוד קפדן לגבי זכויות הפרט, כולל של יאיר נתניהו ושרה נתניהו. לא הייתי מוכן להיכנס לטלפונים האלה. הייתי מאוד קפדן במקומות האלה, חטפתי ביקורת על זה. אני לא יודע איך הם הגיעו לטלפון של אבנר נתניהו".
כיצד ישפיעו הפרסומים על חקירה נתניהו? "אני לא חושב שזה ישפיע, אבל אני לא יודע. אני רוצה להאמין שלא. אבל אם יתברר שהיה משהו לא בסדר, אז צריך להביא את כל האמת בפני בית המשפט, והוא יעשה מה שצריך לעשות עם זה. ממה שאני מבין בעדות של שלמה פילבר, שהיא מרכזית, אין שם שום דבר. הכול כבר פורסם. ההערכה שלי היא שמה שיתגלה לא ישנה כלום".
מנדלבליט הביע הסתייגות מהקמת ועדת חקירה ממלכתית, למרות הדרישה לכך מרחבי הקשת הפוליטית. "אפשר לפרק פה את כל העסק, להרוס את המדינה, לפרק את כולם מקצה לקצה והכול יהיה טוב. ימשיכו פה עם עוד ועדה ועוד ועדה, ונראה כמה משטרות נמצא, וכמה פרקליטויות נמצא וכמה יועצים נמצא. צריך לעשות בדיקה, אבל מה זו האמירה הזו שאני צריך להסביר את מה שקרה במשטרה?".
מנדלבליט סיפר כי בתקופת כהונתו, "הייתי מאוד מאוד-מאוד קמצן במתן אישורים להאזנות סתר, וזה בגלל זכויות האדם. הייתי מאוד זהיר לפני שנתתי לרמוס את זכויות האדם וזכויות הפרט, גם של חשודים. לפני שאני נותן לרמוס את הזכויות שלהם אני רוצה להיות בטוח באמת שמדובר בעבירות מאוד חמורות".
מנדלבליט העריך שאנשי טכנולוגיה במשטרה איבדו את הבלמים: "אני מאוד מאוד חושש שמישהו פה איבד את הברקסים, וצריך לתפוס אותו. אסור לעזוב את זה, וצריך לבדוק הכול, אבל אסור לפרק את המשטרה. אני באמת דואג למשטרה. אני פוחד עליה. היא חוטפת יותר מדי חבטות. יש בעיה בבקרה צריך לתפוס בסוף מה קרה. צריך לפעול באחריות. תמיד אפשר להקים ועדת חקירה".