מבזקים +
תל אביב 25°c
באר שבע 23°c
חיפה 23°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 29°c
אשדוד 25°c
י"א תשרי התשפ"ה | 13.10.2024
תל אביב 25°c
באר שבע 23°c
חיפה 23°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 29°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לבייגלה קריספי

מתכון לבייגל קריספי ומשובח, מתאים במיוחד כארוחת ערב או בוקר בהגשה לצד סלט ירקות עשיר ומבחר גבינות

מתכון לבייגלה קריספי

מתכון לבייגלה קריספי / עליזה עליון

המצרכים לבייגלה קריספי:

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כף מלח
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2.5 כוסות מים פושרים

לציפוי:

  • 2 כוסות שומשום
  • מים

אופן ההכנה לבייגלה קריספי:

  1. בקערה מערבבים את הקמח עם השמרים. לאח''מ מוסיפים את יתר המצרכים, את המים מוסיפים בהדרגה ולשים היטב עד לקבלת בצק רך ומעט דביק
  2. מניחים בצד להתפחה במשך כשעה
  3. לאחר מכן לשים היטב עוד מספר דקות ומתפיחים שוב למשך עשרים דקות (כמה שיותר זה עדיף)
  4. מחלקים את הבצק ל 5 כדורים, כל כדור טובלים בקערה עם מים ומיד בעזרת הידיים פותחים חור במרכז הכדור עד שנוצר בייגל.
  5. טובלים בקערה מלאה בשומשום ומהדקים הייטב, כמה שיהיה יותר שומשום ככה יהיה יצא יותר קריספי.
  6. מניחים כל 2 בייגל בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כעשרים דקות.
  7. מכניסים לתנור שחומם מרא על 220 מעלות (לא טורבו) ואופים במשך כרבע שעה עד 20 דקות
  8. מוציאים מהתנור ומגישים לצד סלט ומבחר גבינות.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום