יאיר קראוס: זה אחד הימים העצימים ביותר מירי חיזבאללה שידענו. ואל תתנו שיספרו לכם על 'חיזבאללה חלש שאיבד את כח האש שלו'. כשהם רוצים, הם גם יורים 90 רקטות בתוך חצי שעה. מיליוני אזרחים ישראלים נכנסו למקלטים היום כתוצאה מירי של יותר מ-200 רקטות.
סערה במשטרה: "ועדת החקירה צריכה לחקור את המפכ"ל לשעבר רוני אלשיך"
במשטרת ישראל נסערים מהפרסומים על מעקב בלתי חוקי נגד מנכ"לי משרדים ובכירים נוספים ובשטח יש "מלחמת עולם" בין צמרת המשטרה הנוכחית לבין צמרת המשטרה בתקופת אלשיך. "אם הפרסומים נכונים, אלשיך ייזכר כמפכ"ל שהסב את הנזק הגדול ביותר למשטרה ועל כך יצטרך לעמוד לדין"
הפרסום הבוקר (שני) ב'כלכליסט' על כך שאגף החקירות במשטרת ישראל הדביקו בתוכנות ריגול מכשירי סלולר של בכירים במערכת הציבורית, גם כאלה שמעולם לא נחשדו בדבר, הצית סערת ענק ועורר תחושה של קץ הדמוקרטיה בישראל.
הכתב לענייני פלילים, משה נוסבאום, מדווח הערב ב'חדשות 12' כי הפרשה גרמה ל"מלחמת עולם" בין צמרת המשטרה הנוכחית ולבין צמרת המשטרה בתקופות המפכ"ל רוני אלשיך. לפי הדיווח, בכירים במטה הארצי אמרו היום כי "אם בוצע שימוש לא חוקי בתוכנות האזנה, ועדת החקירה צריכה לחקור את המפכ"ל לשעבר רוני אלשיך". עוד הוסיפו הבכירים כי "אם הפרסומים נכונים, אלשיך ייזכר כמפכ"ל שהסב את הנזק הגדול ביותר למשטרה ועל כך יצטרך לעמוד לדין".
בפרקליטות נטען, הופתעו היום מהפרסומית וטענו שאם הייתה כניסה לטלפונים של המנכ"לים שלא היו חשודים, בוודאי שהדברים לא נעשו על דעת היועמ"ש, פרקליט המדינה, פרקליטי המחוזות והתובעים. הם מבקשים לעשות בדיקה באירוע שמבחינתם הוא רעידת אדמה.
מפכ"ל המשטרה, רנ"צ קובי שבתאי, קרא הבוקר להקים ועדת בדיקה חיצונית בשל הטענות לשימוש שלא כחוק בתוכנת הריגול נגד, בכירים במשק, מנכ"לי ממשלה, בנו ויועציו של ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו ופעילי מחאה.
"לאור הפרסומים האחרונים בדבר הפעלת מערכות טכנולוגיות במשטרת ישראל בשנים שקדמו לכניסתי לתפקיד", אמר שבתאי, "פניתי לשר לביטחון פנים וביקשתי שיורה על הקמת ועדת בדיקה חיצונית ובלתי תלויה בראשות שופט, שתיבחן את הנושא על כל היבטיו".
שבתאי הוסיף מטרת הקמת הוועדה היא "על מנת להשיב את אמון הציבור במשטרת ישראל מחד ולהסדיר את השימוש בטכנולוגיות במשטרת ישראל מאידך. ככל שתמצא הוועדה אי סדרים וכשלים הם יטופלו בהתאם לחוק".
לפי התחקיר של העיתונאי תומר גנון ב'כלכליסט', תוכנת הריגול הותקנה במכשירים ניידים של פוליטיקאים, אנשי עסקים בכירים, מנכ"לי משרדים ממשלתיים, ראשי ערים, מנהלי חברות ענק, עיתונאים, מארגני מחאות שונות ואף במכשירו של אבנר נתניהו בנו של ראש הממשלה לשעבר, בנימין נתניהו.
בתחקיר נטען כי במשטרה החליטו להתחקות אחר מכשירו של אבנר, מכיוון שחשדו כי לעתים אשת ראש הממשלה משתמשת בו לצרכים אישיים. עוד עולה מהתחקיר כי גם המכשירים הניידים של יועצי התקשורת של נתניהו, טופז לוק ויונתן אוריך, הודבקו בתוכנה. מסתמן כי בסיגינט (חטיבת הסייבר של המשטרה) צותתו גם לטלפון הנייד של איריס אלוביץ', אשתו של שאול אלוביץ' ואחת הנאשמות בתיקי נתניהו.
עוד עולה בתחקיר כי תוכנת הריגול הותקנה גם בטלפונים של מארגני הפגנות יוצאי אתיופיה שמחו נגד יחסה של המשטרה עצמה כלפיהם. כך נעשה גם במחאת האימהות יוצאות אתיופיה בצומת עזריאלי בשנת 2019. עוד עולה חשד כי תוכנת המעקב הושתלה גם בטלפונים של מתנחלים ביהודה ושומרון, סמוך לפינוי מאחזים ומכשירים של כמה ממארגני מחאת "הדגלים השחורים".