מבזקים +
תל אביב 25°c
באר שבע 23°c
חיפה 23°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 29°c
אשדוד 25°c
י"א תשרי התשפ"ה | 13.10.2024
תל אביב 25°c
באר שבע 23°c
חיפה 23°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 29°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לדבלה / פזואלוס – עוגיות מטוגנות בסירופ מתוק

מתכון לעוגיות מטוגנות הטבולות בסירופ מתוק, מאכל זה נקרא אצל המרוקאים פזואלוס, אך אצל הטריפוליטאים הוא נקרא דבלה, אצל שניהם המתכון זהה ומכינים אותו סמוך לחג הפורים, עוגיות אלו גם מככבות בחגים ובאירועים מיוחדים

מתכון לדבלה / פזואלוס – עוגיות מטוגנות בסירופ מתוק

מתכון לדבלה / פזואלוס – עוגיות מטוגנות בסירופ מתוק / נועם זיגדון

המצרכים לדבלה / פזואלוס – עוגיות מטוגנות בסירופ מתוק:

כוס מדידה חד פעמית חמה

לבצק:

  • 4 ביצים L
  • ¼ כפית אבקת סודה לשתייה
  • 3 כוסות קמח מנופה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 2 כפות שומשום

לסירופ:

  • 3 כוסות מים
  • 2 כוסות סוכר
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה לדבלה / פזואלוס – עוגיות מטוגנות בסירופ מתוק:

הכנת הבצק:

  1. בקערה מכניסים את הקמח, הביצים, הסודה לשתיה והוניל ושלים היטב עד לקבלת בצק אחיד (הוא יוצא מעט קשה)
  2. מניחים בצד מכוסה במשך כרבע שעה.
  3. מקמחים את המשטח עבודה בקורנפלור ובעזרת מערוך פותחים חתיכה מהבצק ומרדדים כמה שיותר דק.
  4. חותכים לרצועות של 3 ס"מ ותופסים עם מזלג או מקל את קצה הרצועהף מכניסים לשמן עמוק כאשר ביד אחת אוחזים בקצה רצועת הבצק וביד השניה אוחזים במזלג המסובב מעט בתחילת הרצועה.
  5. מגלגלים באיטיות את המזלג עם הרצועה כשהם בתוך השמן הרותח, כך שיווצר שבלול מרצועת הבצק, מגלגלים באיטיות עד לגמר הרצועה ומשחררים לאט את המזלג.
  6. מטגנים מספר שניות עד להזהבה נאה ומוציאים על קערה.
  7. מצננים היטב.

הכנת הסירופ:

  1. בסיר, מכניסים את כל מרכיבי הסירופ ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 20 דקות.
  2. טובלים כל עוגיה מטוגנת בסירופ ומניחים בקערה
  3. מפזרים סוכריות צבעונית ומתענגים.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום