מבזקים +
תל אביב 15°c
באר שבע 13°c
חיפה 14°c
ירושלים 9°c
בית שמש 12°c
בני ברק 31°c
אשדוד 15°c
כ"ד חשון התשפ"ה | 25.11.2024
תל אביב 15°c
באר שבע 13°c
חיפה 14°c
ירושלים 9°c
בית שמש 12°c
בני ברק 31°c
אשדוד 15°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לקציצות בשר עם קוביות תפוחי אדמה – סופריטו

מנה עיקרית טעימה במיוחד, מתכון לקציצות בשר המתבשלות יחד עם קוביות תפוחי אדמה מטוגנות ברוטב אנין ומלא טעם

מתכון לקציצות בשר עם קוביות תפוחי אדמה – סופריטו

מתכון לקציצות בשר עם קוביות תפוחי אדמה – סופריטו / נועם זיגדון

המצרכים לקציצות בשר עם קוביות תפוחי אדמה – סופריטו:

  • 6-7 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות ומטוגנים

לתערובת הבשר:

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 1 כף גדושה קמח
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • ½ כף פפריקה מתוקה
  • ¼ כף פלפל שחור
  • ¼ כפית כורכום
  • ½ כפית כמון
  • ¼ תבלין משייה
  • 1 כפית מלח

לרוטב:

  • 2 בצלים גדולים חצויים ופרוסים דק
  • 3 כפות שמן
  • 6 שיני שום
  • פלפל חריף יבש או ירוק
  • 2 כפות רסק
  • 1 כפית כמון
  • ½ כף מרק עוף
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • 3-4 כוסות מים
  • פטרוזיליה קצוצה
  • כוסברה קצוצה

 

הכנת הקציצות:

לערבב הכל יחד וליצור כדורים בינוניים לטגן בשמן עד לקבלת גוון שחום

הכנת הרוטב:

מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה

מוסיפים את השום והפלפל, מניחים מעל את תפוחי האדמה המטוגנים ועליהם את קציצות הבשר

בקערה, מערבבים את הרסק, התבלינים, אבקת מרק עוף והמים ושופכים מעל הקציצות

מפזרים את הכוסברה והפטרוזיליה ומביאים לרתיחה

מנמיכים את האש מבשלים במשך כחצי שעה על להבה נמוכה

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art