מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 31°c
אשדוד 18°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 31°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לשומשומיות שוקו או וניל

חטיף בריא וטעים במיוחד של שומשומיות וניל שניתן להכין גם בטעם שוקו, מתאים כנשנוש במשך כל שעות היום והילדים פשוט יעופו על זה

מתכון לשומשומיות שוקו או וניל

מתכון לשומשומיות שוקו או וניל / שחר שולמית

המצרכים לשומשומיות שוקו או וניל:

מתקבלים 32 יחידות (תלוי בגודל העוגיה)

  • 200 גרם שומשום
  • 70 גרם חלבון ביצה (מ2 ביצים גודל לארג')
  • 100 גרם סוכר
  • 50 גרם חמאה (או מחמאה לפרווה)
  • 60 גרם קמח
  • מעט תמצית וניל
  • הערה: אם רוצים שומשומיות קקאו, מוסיפים 2 כפות קקאו ומפחיתים את כמות הקמח ל50 גרם

אופן ההכנה לשומשומיות שוקו או וניל:

  1. שמים בקערה את החלבונים יחד עם הסוכר ומערבבים מספר דקות במטרפה ידנית
  2. מוסיפים בהדרגה את החמאה המומסת ואת הקמח (והקקאו במידה ומכינים שומשומיות קקאו)
  3. כשהתערובת אחידה מוסיפים את השומשום ומערבבים עם כף עד לאיחוד
  4. משמנים את תבניות הסיליקון וממלאים בכל שקע כמות של כף ומשטחים את זה עם כפית
  5. מחממים תנור לחום של 160 מעלות ואופים כ20 דקות או עד הזהבה ומצננים לפני חילוץ

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art