מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 31°c
אשדוד 18°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 31°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפאי במילוי גנאש פירות יער מוקצף

מתכון לקינוח מרשים במיוחד של פאי ללא גלוטן במילוי של גנאש פירות יער מוקצף המעניק טעם משובח ויוקרה מיוחדת 

מתכון לפאי במילוי גנאש פירות יער מוקצף

מתכון לפאי במילוי גנאש פירות יער מוקצף / שף מאיר בראל

המצרכים לפאי במילוי גנאש פירות יער מוקצף:

8 מנות אישיות

לבצק הפאי:

  • 2 כוסות קמח ללא גלוטן (מומלץ לבחור בתערובת קמחים איכותית לקבלת תוצר טעים ואיכותי)
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 1/2 כוס שקדים טחונים לאבקה או אבקה של תערובת אגוזים ושקדים
  • 1 ביצה
  • 4 כפות מיץ תפוזים או תפוחים
  • 180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 כף ברנדי

למלית:

  • 1 כוס פירות יער קפואים
  • 1 שמנת מתוקה חלבית
  • 2 כפות ליקר קסיס (לא חובה)
  • מעט תמצית וניל איכותית
  • 200 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה לפאי במילוי גנאש פירות יער מוקצף:

הכנת הבצק:

  1. מכניסים למעבד מזון את הקמחים והסוכר ומוסיפים את החמאה. בפולסים מהירים מאחדים בין החמאה והקמחים לקבלת תערובת אבקתית ואחידה. מוסיפים כעת את שאר המרכיבים הרטובים ובכמה פולסים נוספים יוצרים בצק אחיד.
  2. מעבירים למשטח מקומח קלות בקמח ללא גלוטן או בקורנפלור. יוצרים מהבצק צורת ריבוע ומקררים לפחות שעה במקרר להתגבשות החמאה שבבצק. לאחר הקירור יש לרדד את הבצק על משטח מקומח או בין 2 ניירות אפייה.
  3. נכין תבניות פאי אישיות או אחת מרכזית בקוטר 24. יש לקרוץ מהבצק עיגולים ברוחב 2 אצבעות יותר רחב מהתבנית. יש לקמח מעט את התבניות ולפתוח עליהן את הבצק.
  4. אופים בחום 180 מעלות עד הזהבה קלה של הבצק. כעת נצנן היטב את הבצק ונכין את המלית

למלית:

  1. מבשלים בסיר קטן את השמנת עם פירות היער עד רתיחה קלה ואז טוחנים הכל באמצעות בלנדר מוט לנוזל חלק.
  2. מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד הלבן. מניחים בצד ל-5 דקות. מערבבים לאט למיזוג השוקולד עם השמנת ואז מוסיפים את תמצית הווניל והקסיס.
  3. מקררים במקרר היטב עד שהגנאש קר לפחות 4 שעות (או במקפיא שעה וחצי) ומקציפים במיקסר במהירות גבוהה. ממלאים שקית זילוף וממלאים את הצק הפאי.
  4. ניתן לקשט עם מעט אוכמניות טריות.

המתכון באדיבות מגזין 'טועמיה'

סטיילינג: אליהו בכר

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art