מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 31°c
אשדוד 18°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 31°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת לימון, קוקוס וחמוציות בציפוי רוטב לימוני

מחפשים מתכון לעוגה מעניינת וחדשה? קבלו מתכון מוצלח לעוגת לימון וקוקוס המשולבת בחמוציות ומצופה ורוטב לימוני עסיסי ומיוחד במינו

מתכון לעוגת לימון, קוקוס וחמוציות בציפוי רוטב לימוני

מתכון לעוגת לימון, קוקוס וחמוציות בציפוי רוטב לימוני / שחר שולמית

המצרכים לעוגת לימון, קוקוס וחמוציות בציפוי רוטב לימוני:

מידות אוניברסליות

תבנית גודל 13 על 28 סנטימטר או 2 תבניות מאורכות חד פעמיות

לעוגה:

  • 6 ביצים גודל L
  • 1.5 כוסות  סוכר (300 גרם) 
  • 1/2 כוס מיץ לימון (120 מ״ל)
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים (60 מ"ל)
  • 3/4 כוס  שמן (150 גרם)
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1.5 כוסות קמח (210 גרם )
  • 1.5 כוסות קוקוס (150 גרם)
  • 1/3 כוס חמוציות

לרוטב לימוני: (אופציונלי)

  • 1/3 כוס מיץ לימון
  • 2/3 כוס סוכר
  • 4 כפות שמנת מתוקה (או קרם קוקוס)

אופן ההכנה לעוגת לימון, קוקוס וחמוציות בציפוי רוטב לימוני:

  1. מחממים תנור ל 160 מעלות
  2. מקציפים את הביצים כ2 דקות על מהירות גבוהה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים עד למראה בהיר ותפוח מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום
  3. ומוסיפים בהדרגה את השמן ואת מיץ הלימון
  4. מוסיפים בהדרגה את המצרכים היבשים מלבד החמוציות ומערבבים עד לאיחוד
  5. יוצקים את המסה לתבנית משומנת ומקומחת ומפזרים מעל את החמוציות
  6. אופים כ 45-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים

הכנת רוטב לימוני:

  1. מבשלים את המצרכים עד להסמכה קלה ויוצקים על העוגה מיד כשמוציאים אותה מן התנור

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art