מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 31°c
אשדוד 18°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 31°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפילו במלית חצילים עם ירק ומוצרלה

מתכון מוצלח המתאים לסעודה רביעית, גלילות של בצק פילו הממולא בקוביות חצילים, ירק קצוץ וגבינת מוצרלה, יעניק לכם קריספיות מושלמת ומעוררת תיאבון

מתכון לפילו במלית חצילים עם ירק ומוצרלה

מתכון לפילו במלית חצילים עם ירק ומוצרלה / שולמית שחר

המצרכים לפילו במלית חצילים עם ירק ומוצרלה:

מתקבלות 15 יחידות

  • 1 חבילת עלי פילו
  • 1 1חבילת בצל ירוק
  • 2 חבילות פטרוזיליה
  • 1 חציל גדול
  • 6 כפות שמן
  • 1 כפית פלפל 4 העונות (או פלפל שחור)
  • 1/2 כפית מלח
  • 200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

לבלילה למריחת עלי הפילו:

  • 1 ביצה גודל לארג'
  • 1/4 כוס חלב
  • 1/4 כוס שמן

אופן ההכנה לפילו במלית חצילים עם ירק ומוצרלה:

  1. שוטפים וקוצצים את הבצל הירוק
  2. שוטפים וקוצצים את הפטרוזיליה
  3. מניחים אותם במחבת טפלון עם 3 כפות שמן ומטגנים אותם מספר דקות
  4. מוציאים אותם מהמחבת לקערה ושמים במחבת את החציל לאחר שקולפים וחותכים אותו לקוביות עם 3 כפות שמן ומטגנים גם אותו מספר דקות עד לריכוך
  5. מעבירים את החציל לקערה עם הירק ומערבבים
  6. כאשר המסה הצטננה מוסיפים לקערה את גבינת המוצרלה, המלח והפלפל ומערבבים

הכנת הבלילה למריחת עלי הפילו:

  1. מערבבים את המצרכים בקערה קטנה לבלילה מימית
  2. מורחים כל יחידת עלה פילו בבלילה (ממליצה למרוח את עם הידיים כדי שהעלה לא יספח הרבה נוזלים ויקרע)
  3. מניחים במרכז העלה למעלה מהמלית ומקפלים את העלה משני הצדדים לכוון המלית שבאמצע ומגלגלים לרול
  4. מטגנים את הגלילות במחבת טפלון לאחר ששימנו אותה בגובה של 1 סנטימטר שמן עד הזהבה מ2 הצדדים.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art