מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 21°c
חיפה 23°c
ירושלים 19°c
בית שמש 20°c
בני ברק 26°c
אשדוד 23°c
י"ב תשרי התשפ"ה | 14.10.2024
תל אביב 23°c
באר שבע 21°c
חיפה 23°c
ירושלים 19°c
בית שמש 20°c
בני ברק 26°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון למרק אפונה מוצלח וטעים

מה יותר מתאים ממרק חם ביום קר, קבלו מתכון מעולה למרק אפונה המורכב מתפוחי אדמה, גזרים, בצלים, שומר, כרפס ואפונה, בתיבול משובח שיעניק לכם ארוחה חמה וטעימה

מתכון למרק אפונה מוצלח וטעים

מתכון למרק אפונה מוצלח וטעים / נועם זיגדון

המצרכים למרק אפונה מוצלח וטעים:

  • 500 גרם אפונה יבשה
  • 3 גזרים חתוכים לקוביות
  • 1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
  • 1 שומר חתוך לקוביות
  • 3 גבעולי כרפס כולל העלים
  • 5 שיני שום
  • ½ כף מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כף אבקת מרק
  • כ- 2 ליטר מים
  • ¼ כוס שמן
  • כוסברה קצוצה

אופן ההכנה למרק אפונה מוצלח וטעים:

  1. בסיר, מטגנים את הבצל עם השמן עד לשקיפות, מוסיפים את הירקות חוץ מהכוסברה ומבשלים כ-10 דקות
  2. מוסיפים את האפונה, מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה, מוסיפים את האבקת מרק ומערבבים היטב.
  3. מכסים את הסיר ומבשלים במשך כשעה
  4. ב-10 דקות האחרונות מוסיפים את הכוסברה קצוצה ומורידים מהאש.
  5. טוחנים במעבד מזון או בבלנד מוט ומגישים עם קרוטונים או שקדי מרק.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום