מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 32°c
אשדוד 18°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 32°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפסטיה – מאפה בצק פילו במילוי עוף, אגוזים וחמוציות

מתכון מעולה כתוספת טעימה ומיוחדת לארוחת צהריים, ניתן להגיש לצד מרק עסיסי, אורז, או מגוון תבשילים אהובים

מתכון לפסטיה – מאפה בצק פילו במילוי עוף, אגוזים וחמוציות

מתכון לפסטיה – מאפה בצק פילו במילוי עוף, אגוזים וחמוציות / הדסה ברוכים

המצרכים לפסטיה – מאפה בצק פילו במילוי עוף, אגוזים וחמוציות:

  • עלי פילו
  • עופות שלוקים - מכל סוג (חזה/יריכיים הודו וכו') (לשמור את הציר למרקים ותבשילים)
  • 1 בצל בינוני
  • 1 כפית שטוחה סוכר
  • חופן אגוזים קלויים קצוצים
  • חופן חמוציות קצוצות
  • 2 כפות סילאן
  • מעט קינמון
  • 1 כפית פפריקה
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה לפסטיה – מאפה בצק פילו במילוי עוף, אגוזים וחמוציות:

  1. מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  2. מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטגן עד להשחמה יפה.
  3. מפרקים את הבשר מהעצם וקוצצים דק, מוסיפים אותו לבצל המטוגן, מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב לאיחוד. מכבים את האש.
  4. לוקחים עלי פילו וחותכים אותו לרוחב
  5. מורחים חצי אחד בשמן ומניחים את השני מעל ושוב מורחים בשמן.
  6. ממלאים בקצה וסוגרים טיפה משתי הצדדים – בכדי שהמילוי לא יברח. ומגלגלים לסיגר.
  7. מברישים בשמן מלמעלה (בכל התהליך השמן חשוב לקרנצ'יות של הסיגר) ומכניסים לתנור שחומם מרא על 180° טורבו למשך כרבע שעה עד להשחמה.
  8. ניתן להגיש בזילוף טחינה גולמית ודבש או סילאן ולפזר פיסטוק.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art