מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 33°c
אשדוד 18°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 33°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לקיש חצילים ובצלים סגולים בעיטור גבינת פרומעז וצנוברים

פשטידת יוקרה מושלמת ומיוחדת, מתכון מעולה וחגיגי במיוחד לפשטידה חלבית בשילוב של חצילים ובצלים סגולים, בעיטור של גבינת פרומעז וצנוברים תקבלו ארוחה חלבית מושלמת

מתכון לקיש חצילים ובצלים סגולים בעיטור גבינת פרומעז וצנוברים

מתכון לקיש חצילים ובצלים סגולים בעיטור גבינת פרומעז וצנוברים / שחר שולמית

המצרכים לקיש חצילים ובצלים סגולים בעיטור גבינת פרומעז וצנוברים:

מתקבלת פשטידה גדולה בתבנית טפלון עם תחתית נשלפת בגודל 32 סנטימטר

אפשר להכין 2 פשטידות קטנות בגודל 24 סנטימטר ולהקפיא אחת

לבצק:

  • 400 גרם קמח
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 כפית מלח
  • 5 כפות מים קרים

לחצילים והבצל:

  • 3 חצילים בינוניים
  • 3 בצלים סגולים גדולים

לתיבול לחצילים:

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פפריקה מתוקה גרוסה
  • 1/2 כפית פלפל שחור

לתיבול לבצלים הסגולים:

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פפריקה מתוקה גרוסה
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

לרוטב שמנת:

  • מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול
  • 3 ביצים גודל לארג'
  • 200 גרם גבינת פרומעז חתוכה
  • 1 חבילה בצל ירוק קצוץ רק העלים הירוקים
  • 1/2 כוס צנוברים

אופן ההכנה לקיש חצילים ובצלים סגולים בעיטור גבינת פרומעז וצנוברים:

הכנת הבצק:

  1. שמים במעבד מזון או בקערת מיקסר עם וו גיטרה את כל המצרכים מלבד המים ומעבדים למצב פירורי
  2. מוסיפים את המים ומעבדים עוד כ2 דקות (הבצק נראה כמו פירורים גדולים אבל אם מחזיקים חלק ביד ולוחצים זה מתאחד לבצק חלק ראו תמונה)
  3. מרדדים את הבצק  לעובי של 1/2 סנטימטר בין 2 ניירות אפיה לעיגול שגדול יותר מגודל התבנית כדי שיספיק לבסיס ולשוליים
  4. הופכים בעדינות את הבצק על גבי התבנית ויוצרים קלתית שמוצמדת יפה לבסיס ולשוליים ומסירים את עודפי הבצק ומגרדים אותם במגרדת גסה  ומניחים אותם במקרר
  5. מקפיאים את התבנית עם הקלתית עד לסיום הכנת המלית

הכנת החצילים:

  1. קולפים את החצילים וחותכים אותם לקוביות
  2. מפזרים את התיבול מעל החצילים ומערבבים היטב לפני שאופים אותם בתנור על חום של 200 מעלות עד לריכוך ראשוני

הכנת הבצלים הסגולים:

  1. קולפים את הבצלים וחותכים אותם לרצועות דקות
  2. מניחים את הבצל והתיבול במחבת טפלון גדולה ומטגנים עד הזהבה

הכנת הפשטידה:

  1. מדליקים תנור על חום של 170 מעלות כדי שיהיה מוכן כשנסיים להכין את הפשטידה
  2. כשהחצילים והבצל הסגול התקררו
  3. מפזרים אותם על גבי הבצק הקפוא שבתבנית
  4. מפזרים מעל את גבינת הפרומעז והבצל הירוק
  5. מערבבים את השמנת עם הביצים
  6. ויוצקים אותם מעל את תערובת השמנת והבצל ומפזרים מעל את שאריות הבצק שגוררנו ואת הצנוברים
  7. אופים כ-50 דקות בחום של 170 מעלות או עד הזהבה.

בהצלחה רבה ובתאבון 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art