קרן בצלאל: נשיא ארה"ב ביידן: "הוצאת צווי המעצר של בית הדין הפלילי הבין-לאומי נגד מנהיגים ישראלים היא מקוממת. אני רוצה להבהיר שוב: בניגוד למה שבית הדין מנסה לרמוז - אין השוואה - בין ישראל לחמאס. אנחנו תמיד נעמוד לצד ישראל נגד האיומים על ביטחונה".
מתכון לעוף מתקתק עם בטטה משמשים וחמוציות
מנה עיקרית מושלמת ומהירת הכנה של חלקי עוף ברוטב עסיסי יחד עם משמשים, חמוציות או שזיפים, נאפים בתנור ומוגשים לצד אורז לבן
מתכון לעוף מתקתק עם בטטה משמשים וחמוציות / נועם זיגדון
המצרכים לעוף מתקתק עם בטטה משמשים וחמוציות:
- 6-8 שוקיים עוף
- 1 בצל גדול חצוי ופרוס
- 1 בטטה גדולה חתוכה לפרוסות
- 12 משמשים מיובשים
- ¼ כוס חמוציות /שזיפים מיובשים
- 1 ראש שום
למירנדה:
- ¼ כוס שמן זית
- 3 כפות רוטב סויה
- 3 כפות סילאן
- 3 שיני שום כתוש
- 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
- ½ כפית קינמון
- ½ כפית כמון
- ¼ כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה לעוף מתקתק עם בטטה משמשים וחמוציות:
- בקערה מערבבים הטב את כל מצרכי המירנדה.
- מסדרים את העוף עם השום, הבטטות, הבצל והפירות היבשים בתבנית ושופכים עליהם את תערובת המירנדה.
- מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180° , אופים במשך כשעה, לאח''מ מסירים את הכיסוי ואופים עוד כחצי שעה להשחמה יפה.
- מגישים לצד אורז לבן ומתענגים.
בהצלחה רבה ובתאבון