מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 33°c
אשדוד 18°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 33°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוף מתקתק עם בטטה משמשים וחמוציות

מנה עיקרית מושלמת ומהירת הכנה של חלקי עוף ברוטב עסיסי יחד עם משמשים, חמוציות או שזיפים, נאפים בתנור ומוגשים לצד אורז לבן 

מתכון לעוף מתקתק עם בטטה משמשים וחמוציות

מתכון לעוף מתקתק עם בטטה משמשים וחמוציות / נועם זיגדון

המצרכים לעוף מתקתק עם בטטה משמשים וחמוציות:

  • 6-8 שוקיים עוף
  • 1 בצל גדול חצוי ופרוס
  • 1 בטטה גדולה חתוכה לפרוסות
  • 12 משמשים מיובשים
  • ¼ כוס חמוציות /שזיפים מיובשים
  • 1 ראש שום

למירנדה:

  • ¼ כוס שמן זית
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות סילאן
  • 3 שיני שום כתוש
  • 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
  • ½ כפית קינמון
  • ½ כפית כמון
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה לעוף מתקתק עם בטטה משמשים וחמוציות:

  1. בקערה מערבבים הטב את כל מצרכי המירנדה.
  2. מסדרים את העוף עם השום, הבטטות, הבצל והפירות היבשים בתבנית ושופכים עליהם את תערובת המירנדה.
  3. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180° , אופים במשך כשעה, לאח''מ מסירים את הכיסוי ואופים עוד כחצי שעה להשחמה יפה.
  4. מגישים לצד אורז לבן ומתענגים.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art