מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 33°c
אשדוד 18°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 33°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לטארטלטים יוקרתיים בציפוי גלסאז' צבעוני

מתכון לטארטלאטים במילוי של פייטה כשמעליו קרמל שוקולד לבן וגנאש שוקולד פרלינה בתוספת של עיטור כיפת שוקולד נימוחה, המצופה בגלסאז' ציבעוני, יוצרים לכם יחד קינוח חגיגי ומרשים במיוחד

מתכון לטארטלטים יוקרתיים בציפוי גלסאז' צבעוני

מתכון לטארטלטים יוקרתיים בציפוי גלסאז' צבעוני / שחר שולמית

המצרכים לטארטלטים יוקרתיים בציפוי גלסאז' צבעוני:

מידות אוניברסליות

  • 1 אריזה של טארטלטים מוכנים - 24 יחידות. (ניתן לרכוש בכל חנות אפייה)

לקרמל שוקולד לבן:

  • 90 גרם סוכר
  • 90 גרם מים רותחים
  • 100 גרם שוקולד לבן (או שוקולד פרווה)

לגנאש פרלינה:

  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם שמנת מתוקה (או צמחית לפרווה)
  • 50 גרם מחית פרלינה

לכיפות שוקולד:

  • 200 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד
  • 125 גרם שמנת מתוקה
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 3 כפות קקאו

לגלסאז' – אופציונלי: (אני ציפיתי את הכיפות בכמה גוונים)

  • 6 גרם ג'לטין
  • 30 גרם מים
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 150 גרם שמנת מתוקה (או צמחית לפרווה)  
  • 125 גרם מירור שקוף (קונים בחנויות שמתמחות באפיה)
  • צבע מאכל לפי דרישה

אופן ההכנה לטארטלטים יוקרתיים בציפוי גלסאז' צבעוני:

  1. מומלץ לאפות את הטארטלטים הקנויים כשהם ריקים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות במשך 10 דקות - הם נעשים קריספיים

הכנת הקרמל שוקולד לבן:

  1. שמים במחבת את הסוכר ומקרמלים אותו עד שהוא הופך נוזלי ובצבע קרמלי
  2. מוסיפים בהדרגה את המים הרותחים ומערבבים מספר דקות עד למסה נוזלית ללא גושי סוכר ומורידים מהאש
  3. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עוד כמה דקות עד לאיחוד
  4. מפזרים בכל טארטלט מעט פייטה ויוצקים מעל את הקרמל עד לחצי הגובה של הטארטלט ומקפיאים

הכנת גנאש פרלינה:

  1. ממיסים יחד את כל החומרים בקערית קטנה במיקרוגל ומערבבים עד לאיחוד
  2. ממלאים את הטארטלט כמעט עד הסוף ומקפיאים

הכנת כיפות שוקולד:

  1. במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים שמים בקערית במיקרוגל את השמנת המתוקה יחד עם השוקולד והקקאו וממיסים אותם עד לאיחוד
  2. מוסיפים את הביסקוויטים ומערבבים היטב
  3. דוחסים בתבניות הסיליקון את המסה ומפלסים אותה ומקפיאים לפני חילוץ

הכנת הגלסאז':

  1. מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים בצד חצי שעה
  2. שמים בקערה את השמנת עם השוקולד והמירור ומחממים במיקרו בפולסים עד לרתיחה ואיחוד מוסיפים את מסת הג'לטין וצבע המאכל ומערבבים...טוחנים את המסה במוט בבלנדר מצננים אותה מעט ויוצקים את זה על גבי כיפות השוקולד כשהן מונחות מעל גבי רשת
  3.  מניחים את כיפות השוקולד בתוך הטארטלטים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art