קרן בצלאל: נשיא ארה"ב ביידן: "הוצאת צווי המעצר של בית הדין הפלילי הבין-לאומי נגד מנהיגים ישראלים היא מקוממת. אני רוצה להבהיר שוב: בניגוד למה שבית הדין מנסה לרמוז - אין השוואה - בין ישראל לחמאס. אנחנו תמיד נעמוד לצד ישראל נגד האיומים על ביטחונה".
מתכון לקציצות חורפיות ארומטיות
כשהמעלות בחוץ יורדות, זה הזמן לחמם את הבית עם ארוחה חורפית ומנחמת בסגנון מרקש: קציצות בקר ארומטיות על מצע קוסקוס ודלעת מתוקה | המנה המושלמת לחורף
מתכון לקציצות חורפיות ארומטיות / מאת השף מאיר בראל
המצרכים לקציצות חורפיות ארומטיות:
לקציצות:
- 1/2 קילו בשר עוף או הודו טחון
- 1 ביצה
- (מעט פירורי לחם או קמח מצה או לחם רטוב סחוט - לא חובה)
- 2 כפות שמן
- 1/4 כפית קינמון
- 1/2 כף כמון
- 2 כפות סוכר חום
- מעט כרכום
- מלח
- פלפל שחור
לרוטב:
- 2 בצלים קצוצים דק דק
- מעט שמן
- 4 כפות סוכר חום או סילאן
- מלח
- פלפל
- 1/4 כפית קינמון
- 2 כפות כמון
- 1 כפית כרכום
- 300 גרם דלעת חתוכה לקוביות גדולות
אופן ההכנה לקציצות חורפיות ארומטיות:
הכנת הקציצות:
- את כל חומרי הקציצות נערבב היטב יחד ונניח לעיסה לחצי שעה.
הכנת הרוטב:
- מטגנים את הבצלים בשמן עד הזהבה ומוסיפים בבת אחת את התבלינים.
- מבשלים את התבלינים מעט עם הבצל לפתיחת טעמים.
- מוסיפים 2 כוסות מים חמים ליצירת רוטב ומרתיחים את הסיר לבעבוע קל.
- את הקציצות מגלגלים ומניחים בסיר.
- מעל הקציצות שמים את קוביות הדלעת (ניתן להחליף בדלורית), וסוגרים את הסיר לבישול של שעה (אם אלו קציצות עוף או הודו ניתן לקצר את הבישול ל40 דק')
- לאחר מכן מסירים את המכסה ומצמצמים את הרוטב.
- מגישים על מצע קוסקוס חם.
בהצלחה רבה ובתאבון