מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 32°c
אשדוד 18°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 32°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לתרכיז תפוזים, לימונים וקליפות תפוזים מסוכרים

שלושה מתכונים באחד, תרכיז לימונים, תרכיז תפוזים וקליפות תפוזים מסוכרים, מתכונים המתאימים במיוחד לטו' בשבט להשלמת המראה החגיגי בשולחן

מתכון לתרכיז תפוזים, לימונים וקליפות תפוזים מסוכרים

מתכון לתרכיז תפוזים, לימונים וקליפות תפוזים מסוכרים / נועם זיגדון

המצרכים לתרכיז תפוזים, לימונים וקליפות תפוזים מסוכרים:

לתרכיז תפוזים:

  • 5 כוסות מיץ תפוזים סחוט
  • 1 ק"ג סוכר

לתרכיז לימונים:

  • 3 כוסות מיץ לימון טבעי סחוט
  • 1 ק"ג סוכר

לקליפות תפוזים מסוכרים:

  • קליפות מ - 5 תפוזים
  • מים
  • מלח
  • ½ כוס סוכר
  • 3/4 כוס מים
  • 3 שקיות סוכר וניל

אופן ההכנה לתרכיז תפוזים, לימונים וקליפות תפוזים מסוכרים:

הכנת תרכיז תפוזים:

  1. מבשלים על הגז את מיץ התפוזים עם הסוכר ומביאים לרתיחה, מכבים את האש ומצננים היטב
  2. מעבירים לבקבוק זכוכית מעוקרת, רצוי לשמור במקרר

הכנת תרכיז לימונים:

  1. מבשלים על הגז את מיץ הלימונים יחד עם הסוכר ומביאים לרתיחה, מכבים את האש ומצננים היטב
  2. מעבירים לבקבוק זכוכית מעוקרת, רצוי לשמור במקרר

הכנת קליפות תפוזים מסוכרים:

  1. חותכים לרצועות את קליפות התפוזים ומכניסים לסיר עם מים וקורט מלח
  2. מרתיחים במשך כ-3 דקות, שופכים את המים ושוטפים את הקליפות היטב
  3. מכניסים שוב לסיר עם מים נקיים וקורט מלח ומרתיחים שוב
  4. את הפעולה הזאת עושים 3 פעמים ומסננים ממים.
  5. את הקליפות מכניסים לתוך סיר ומוסיפים ½ כוס סוכר, 3/4 כוס מים, 3 שקיות סוכר וניל
  6. מבשלים  על הגז עם סיר מכוסה עד לצמצום נוזלים
  7. מעבירים אחד אחד למגש, מפזרים סוכר לבן ומקררים.

בהצלחה רבה ובתאבון

 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art