מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 32°c
אשדוד 18°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 32°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת תפוזים עם קינמון, שקדים ופיסטוקים בציפוי מיוחד

עוגה יוקרתית ומיוחדת במינה, המגיעה מהמטבח הפרסי, שילוב של עוגת קינמון ועוגת תפוזים המצופה בקרם נוזלי מלמעלה ופיסטוקים גרוסים, יוצרים מאפה מוצלח ואהוב

מתכון לעוגת תפוזים עם קינמון, שקדים ופיסטוקים בציפוי מיוחד

מתכון לעוגת תפוזים עם קינמון, שקדים ופיסטוקים בציפוי מיוחד

המצרכים לעוגת תפוזים עם קינמון, שקדים ופיסטוקים בציפוי מיוחד:

כוס מדידה חד פעמית חמה

תבנית בקוטר 24-26

לעוגה:

  • 200 גרם חמאה רכה
  •  ½-1 כוסות סוכר חום
  • 4 ביצים L
  • 1/2 לימון מגורר וגם את המיץ שלו
  • 1/2 תפוז, מגורר ואת המיץ שלו
  •  2 כפיות מי ורדים או מי פריחת תפוזים
  • 1 כוס  קמח רגיל
  • 1 שקית אבקת אפייה
  •  1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית הל טחון או קינמון
  • 1 כוס שקדים טחונים
  • 1 כוס פיסטוקים טחונים
  • 3 כפות שמנת חמוצה

לציפוי:

  • ⅓ -1 כוסות אבקת סוכר
  • מיץ מ- 1/2 לימון
  • 1-3 כפות מיץ תפוזים
  • כמה טיפות מי ורדים

לקישוט:

  • עלי ורדים מיובשים אכילים/ טריים
  • 25 גרם פיסטוקים מחודדים

אופן ההכנה לעוגת תפוזים עם קינמון, שקדים ופיסטוקים בציפוי מיוחד:

  1. מקציפים את החמאה עם הסוכר כ- 5 דקות ומוסיפים בהדרגה את הביצים, המיץ וקליפת לימון, התפוז ומי הורדים.
  2. מערבבים עם מרית בצידי הקערה עד לאיחוד.
  3. בקערה נוספת, מערבבים את הקמח, השקדים, הפיסטוקים, אבקת האפיה, הסודה לשתייה והשמנת עד לאיחוד ומוסיפים לתערובת החמאה
  4. מקציפים כ-2 דקות לקבלת מרקם אחיד ומעברים לתבנית משומנת בחמאה ומקומחת
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש על 170° ואופים במשך כ-45 דקות
  6. מוציאים מהתנור ומצננים את העוגה

הכנת הציפוי:

  1. בקערה מערבבים את אבקת הסוכר, המיץ לימון והתפוזים עם המי ורדים לתערובת חלקה וסמיכה
  2. מזלפים בזהירות את הקרם מעל העוגה ונותנים לו לזרום מעט לצדדים.
  3. מפזרים מעל פיסטוקים קצוצים ועלי ורדים.

בהצלחה רבה ובתאבון.

קרדיט: שף יותם

המתכון מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art