השר זאב אלקין ב׳רדיו 103׳ על ההתקדמות בהסדרה בלבנון: ״אנחנו קרובים בצורה אמיתית אבל זה עוד לא נגמר. ברגעים האחרונים של מו״מ אתה צריך לנהל בנחישות ולא לוותר על מה שחשוב לך״.
מתכון לפטיפור פריך פיסטוק וקראמבל קוקוס
זהו פטיפור יוקרתי וצבעוני המורכב ממספר שכבות בשילוב של קרמל באמצע וכתר פיסטוקוקוס, פטיפור שלוקח זמן להכין אותו אך הוא קל להכנה, רק צריך את מפתח הסבלנות
מתכון לפטיפור פריך פיסטוק וקראמבל קוקוס / שחר שולמית
המצרכים לפטיפור פריך פיסטוק וקראמבל קוקוס:
מידות אוניברסליות
לקרמל:
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 75 גרם חמאה (או מחמאה לפרווה)
- קורט מלח
- מעט תמצית וניל
לכתר עליון פיסטוקוקוס:
- 125 גרם קרם קוקוס
- 150 גרם שוקולד לבן
- 100 גרם מחית פיסטוק
- 175 גרם קוקוס
לקראמבל קוקוס אדום לוהט:
- 100 גרם קוביות חמאה קרה (או מחמאה לפרווה)
- 100 גרם קמח (או קמח כשר לפסח)
- 100 גרם סוכר דמררה
- 100 גרם קוקוס
- 1/2 כפית צבע מאכל אדום עמוק באבקה
לבסיס פריך פיסטוק:
- 100 גרם אבקת סוכר
- 200 גרם חמאה קרה (או מחמאה לפרווה)
- 300 גרם קמח (או קמח כשר לפסח)
- 50 גרם פיסטוק טחון
- 1 שקית סוכר וניל או מעט תמצית וניל
- 1 ביצה גודל לארג'
אופן ההכנה לפטיפור פריך פיסטוק וקראמבל קוקוס:
הפטיפור מורכב מ: * שכבת בסיס פריך פיסטוק, * קראמבל קוקוס אדום לוהט, * עיטור של פיסטוקוקוס, * קרמל למריחה בין השכבות.
ראשית נכין את הקרמל ונניח אותו בצד, אם הוא התמצק מחממים אותו מספר שניות במיקרוגל והוא חוזר לחיים, רצוי להכין את הקרמל יום קודם כדי לחסוך עבודה מרובה ליום אחד
הערה: למי שחושש מהכנת קרמל יכול לוותר עליו ולהצמיד את השכבות בממרח כלשהו שאתם אוהבים
הכנת הקרמל:
- מדליקים את הכיריים לחום גבוה ומניחים עליהם מחבת טפלון ריקה
- מרתיחים את השמנת המתוקה במיקרו ומניחים אותה בסמוך לכיריים
- מניחים את הסוכר במחבת החמה ומחכים שהוא יימס ומידי פעם מנענעים את המחבת עד להמסה מלאה של כל הסוכר
- מנמיכים את הלהבה ומוסיפים לקרמל את החמאה ומקרמלים אותה עד שהיא נמסה לגמרי תוך כדי עירבוב תמידי
- מוסיפים בהדרגה ובזהירות את השמנת החמה ומערבבים עד שכל המסה אחידה וללא גושים (לפעמים זה לוקח מעט זמן)
- מוסיפים קורט מלח ותמצית וניל ומערבבים היטב (רצוי לבלדר את הקרמל למרקם חלק)
- מכינים את החלק העליון (כתר פיסטוקוקוס) ומקפיאים
- רצוי להכין יום קודם כי צריך להקפיא לפני חילוץ
הכנת הפיסטוקוקוס:
- בסיר מרתיחים את קרם הקוקוס ומוסיפים לו את מחית הפיסטוק ואת השוקולד הלבן ומאחדים מסה מוסיפים את הקוקוס ומבשלים את כל המסה על להבה נמוכה כ2 דקות ומערבבים כל הזמן דוחסים את המסה כשהיא חמימה לתבניות הרצויות ומקפיאים לפני חילוץ
הכנת הקראמבל:
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות
- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים עד למראה פירורי
- משמנים היטב רינגים קטנטנים (מידה 5 על 3.5 סנימטר) ומניחים אותם על משטח עם נייר אפיה ושמים בכל רינג כמות שווה של פרורים
- (אני שמתי מידה של 2 כפות)
- מהדקים את הקראמבל מעט בתוך הרינגים כדי שלא יתפרק לאחר אפיה ואופים כרבע שעה מצננים היטב לפני חילוץ
- (אם אין רינגים קטנים...מרדדים את הקראמבל לעובי של חצי סנטימטר בין 2 ניירות אפיה שמונחים על גבי משטח אפיה...קורצים עם קורצן את הדוגמה על הקראמבל ומסירים בעדינות את עודפי הבצק מסביב לדוגמה ואופים עד הזהבה)
הכנת הבסיס הפריך:
- מחממים תנור ל170 מעלות
- ומשמנים היטב רינגים קטנטנים
הכנת בסיס פריך פיסטוק:
- במעבד מזון מאחדים את כל החומרים מלבד הביצה למראה פירורי
- מוסיפים את הביצה ומערבבים עד לאיחוד החומרים
- מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה לעובי של חצי סנטימטר ומקפיאים שעה
- מניחים את נייר האפייה עם הבצק הקפוא על גבי משטח אפיה וקורצים את הבצק עם הרינגים ומשאירים אותם עליו (אופים עם הרינגים את הבצק) מסירים את עודפי הבצק מסביב לרינגים ואופים כ10 עד 12 דקות עד הזהבה (אם אין רינגים...אפשר לשים מהמסה מידה אחידה בתוך תבנית סיליקון (תמונה מצורפת ) או קורצים בבצק צורה בקורצן ומעבירים את הצורות שחתכנו אל משטח אפיה עם נייר אפיה או משאירים את הבצק שקרצנו על גבי המשטח ומסירים מסביב את עודפי הבצק ואופים עד הזהבה)
הרכבת הפטיפור:
- מניחים מעל כל יחידת פריך פיסטוק מעט מהקרמל ומעל זה מניחים את שכבת הקראמבל האדום
- מורחים שוב מעט קרמל ומעליו מניחים את כתר הפיסטוקוקוס
- שמים בתוך השקע מעט קרמל ומפזרים עליו מעט קראמבל אדום (אופים את שאריות הקראמבל ומפוררים אותם ומשתמשים בהם לקישוט)
בהצלחה רבה ובתאבון