שירית אביטן: שעות לפני פגיעת הכטב"מ הערב- השר גדעון סער מעלה בישיבת הממשלה את הנושא בעקבות פגיעת הכטב"מ לפני פחות מ48 שעות בהרצליה. סער שאל את אלוף טולדנו: "האם נבדק למה הכטב"מ לא יורט?" טולדנו: "אין עדיין תשובות". מדובר ברצף פגיעות מתימן, עיראק ולבנון. זו נקודת נחיתות שעולה בחיי אדם.
מתכון למניפת חצילים קריספית ומושלמת
מניפת חצילים המצופה בפירורי לחם היוצרים את הקריספיות המושלמת, בהגשה עם פיתות טריות, גבינת שמנת וסלט ירקות עשיר תקבלו ארוחה מפנקת ומוצלחת במיוחד
מתכון למניפת חצילים קריספית ומושלמת / שחר שולמית
המצרכים למניפת חצילים קריספית ומושלמת:
מידות אוניברסליות
- 5 יחידות חצילים בינוניים
- 1.5 ליטר מים
- 2 כפות מלח
- 5 ביצים
- 2 כפות קורנפלור
- 1/2 כפית מלח
- 4 כוסות פרורי לחם
- 4 כפות שומשום
- 2 כפות שומשום שחור
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף פפריקה מתוקה גרוסה
- 1/2 כפית מלח
אופן ההכנה למניפת חצילים קריספית ומושלמת:
- קולפים את החצילים וחותכים אותם לרצועות מבלי לנתק את החצילים מהראש שלהם ומשרים אותם במים עם המלח (2 כפות) 1/4 שעה
- מסננים היטב את החצילים ומנגבים אותם בנייר מטבח
- טובלים כל חציל בבלילה של הביצים שמעורבבים היטב עם הקורנפלור והמלח ובעזרת כף מפרידים בין החלקים ומצפים אותם בבלילת הביצים
- מעבירים את החצילים לקערה שבה מערבבים את פירורי הלחם עם השומשום והתבלינים ובעזרת כף מפרידים את החלקים ומפזרים עליהם את פירורי הלחם
- שמים במחבת גדולה 2 סנטימטר שמן ומחממים אותו
- מניחים חציל במחבת ובעזרת מזלג משטחים אותו עד כמה שניתן לצורת מניפה ומטגנים על חום נמוך עד הזהבה משני הצדדים
- מעבירים לצלחת עם נייר סופג (כן...זה סופג שמן אבל שווה)
- מגישים לצד פיתות טריות, גבינת שמנת וסלט ירקות עשיר
בהצלחה רבה ובתאבון