מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 32°c
אשדוד 18°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 32°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוף עם ערמונים ופטריות ביין, סילאן וטריאקי על מצע פירה קטיפתי

מנה של עוף עם ערמונים ופטריות המתבשל ביין, סילאן ורוטב טריאקי מושלם, בהגשה על מצע של פירה קטיפתי ומשובח תקבלו ארוחת צהריים משובחת ומלאת עניין

מתכון לעוף עם ערמונים ופטריות ביין, סילאן וטריאקי על מצע פירה קטיפתי

מתכון לעוף עם ערמונים ופטריות ביין, סילאן וטריאקי על מצע פירה קטיפתי / הדסה ברוכים

המצרכים לעוף עם ערמונים ופטריות ביין, סילאן וטריאקי על מצע פירה קטיפתי:

לעוף ברוטב פטריות וערמונים:

  • חלקי עוף
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 חבילת ערמונים
  • 1/2 חבילת פטריות
  • 1/4 כוס יין
  • 3 כפות סילאן
  • 2 כפות טריאקי
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל
  • 1/2 כפית כורכום

לפירה קטיפתי:

  • 1/2 קילו תפוחי אדמה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל
  • 1 כף שום גבישי
  • 1/2 כפית כורכום

אופן ההכנה לעוף עם ערמונים ופטריות ביין, סילאן וטריאקי על מצע פירה קטיפתי:

הכנת עוף ברוטב פטריות וערמונים:

  1. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את העופות מכל הצדדים עד להשחמה יפה, מוציאים ומניחים בצד.
  2. מוסיפים לשמן את הבצל ומטגנים אותו עד להזהבה יפה
  3. מוסיפים את הפטריות, הערמונים, מוסיפים גם את העופות השחומים ומכניסים פנימה את היין, מאדים את האלכוהול כ 10 דקות.
  4. את יתר התבלינים מערבבים יחד עם 2 כוסות מים, ומכניסים לסיר עם העופות והערמונים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים כשעה בסיר מכוסה.

הכנת הפירה הקטיפתי:

  1. בסיר מכניסים את תפוחי האדמה והתבלינים וממלאים במים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד לריכוך מלא של תפוחי האדמה.
  2. מסננים את תפוחי האדמה מהמים, מוסיפים 25 גרם מרגרינה, מועכים הכל יחד.. מתקנים טיבול ומעבירים במסננת נירוסטה עם חורים דקים (להעזר בלקקן)

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art