מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 33°c
אשדוד 18°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 33°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לקוסקוס מחקק - כשקוסקוס ומטבוחה נפגשים

מתכון לקוסקוס משובח וטעים במיוחד, שילוב של מטבוחה יחד עם קוסקוס היוצרים מראה של קוסקוס אדום וטעים במיוחד, הנקרא מחקק במטבח הטוניסאי

מתכון לקוסקוס מחקק - כשקוסקוס ומטבוחה נפגשים

מתכון לקוסקוס מחקק - כשקוסקוס ומטבוחה נפגשים / נועם זיגדון

המצרכים לקוסקוס מחקק - כשקוסקוס ומטבוחה נפגשים:

כוס מדידה חד פעמית קרה

לקוסקוס:

  • 4 גזר - לבשל בסיר התחתון
  • 1 ק״ג סולת
  • 1 כף מלח
  • 1 כוס מים + 3 כוסות מים בפעם השניה
  • 3/4 כוס שמן

לרוטב:

  • 2 בצלים גדולים קצוצים דק
  • 8 עגבניות רכות מרוסקות
  • 4 שיני שום
  • פלפל חריף
  • 1 גמבה קצוצה
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כוס מים
  • פפריקה מתוקה /חריפה
  • כרוויה (קימל)
  • מלח
  • שמן

אופן ההכנה לקוסקוס מחקק - כשקוסקוס ומטבוחה נפגשים:

הכנת הקוסקוס:

  1. בוררים  את הסולת ומוסיפים כף מלח, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב
  2. מוסיפים כוס מים ומסננים במסננת, מאדים בסיר במשך כ- 45 דקות
  3. מורידים מהגז מוספים 2-3 כוסות מים ומקררים
  4. מאדים פעם נוספת במשך חצי שעה ומוסיפים עוד חצי כוס מים בסוף הבישול
  5. פותחים את הקוסקוס

הכנת הרוטב:

  1. מטגנים את הבצל עם שמן עד לקבלת גוון זהוב
  2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות את הפלפל חריף / גמבה והשום הקצוצים (כמו מטבוחה)
  3. מוסיפים את הרסק והמים ומתבלים
  4. בקערה מועכים את הגזר ומוסיפים אותו לרוטב המבושל, מוסיפים את הקוסקוס לרוטב העגבניות, מערבבים היטב ומגישים.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art