מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 26°c
חיפה 24°c
ירושלים 23°c
בית שמש 24°c
בני ברק 30°c
אשדוד 25°c
י"א תשרי התשפ"ה | 13.10.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 26°c
חיפה 24°c
ירושלים 23°c
בית שמש 24°c
בני ברק 30°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת קינמון ואגוזים חלבית

עוגה בחושה וקלה להכנה שכולם יכולים להכין, שילוב של שמנת מתוקה וחמוצה יחד עם חלב ומגוון מצרכים יוצרים עוגה משובחת ומלאת עניין בשילוב של מלית קינמון ואגוזים מושלמת המעניקה את הטעם המיוחד לקינוח חלבי קליל

מתכון לעוגת קינמון ואגוזים חלבית

מתכון לעוגת קינמון ואגוזים חלבית

המצרכים לעוגת קינמון ואגוזים חלבית:

כוס מדידה: חד פעמית חמה

מתאים לתבנית בנונית

לבלילה:

  • 4  ביצים L
  • 1 שמנת חמוצה 
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 
  • 1/4 כוס חלב 
  • 1/4- 1 כוסות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל 
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כפית שטוחה סודה לשתייה

למילוי:

  • ⅓ כוס סוכר חום 
  • ⅓ סוכר לבן 
  • 2 כפות קינמון 
  • 100 גרם אגוזים קצוצים

לקישוט:

  • אבקת סוכר - אופציונלי

אופן ההכנה לעוגת קינמון ואגוזים חלבית:

הכנת הבלילה:

  1. מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך כ-5 דקות, עד לקבלת קצף בהיר ותפוח
  2. מוסיפים את השמנת החמוצה והמתוקה, התמצית וניל והחלב ומקציפים לאיחוד.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם הסודה לשתייה והאבקת האפייה ומוסיפים לתערובת הביצים המוקצפת, טורפים היטב עד לקבלת בלילה חלקה

הכנת המילוי:

  1. בקערה נפרדת, מערבבים יחד את הסוכר הלבן והחום עם הקינמון.

הרכבת העוגה:

  1. יוצקים 1/3 מהבלילה לתבנית, מפזרים מעל 1/2 מתערובת הקינמון ומעל מפזרים מחצית מכמות האגוזים.
  2. חוזרים על הפעולה עם 1/3 נוסף של הבלילה ויתרת מלית הקינמון והאגוזים ומכסים ב-1/3 האחרון של הבלילה.
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים כ-50 דקות, עד שקיסם יוצא יבש
  4. מוציאים מהתנור ומצננים היטב, בוזקים אבקת סוכר מלמעלה ומגישים.

בהצלחה רבה ובתאבון

קרדיט: רות אוליבר

המתכון מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

 צבע אדום