מבזקים +
תל אביב 26°c
באר שבע 23°c
חיפה 24°c
ירושלים 21°c
בית שמש 23°c
בני ברק 29°c
אשדוד 26°c
י"א תשרי התשפ"ה | 13.10.2024
תל אביב 26°c
באר שבע 23°c
חיפה 24°c
ירושלים 21°c
בית שמש 23°c
בני ברק 29°c
אשדוד 26°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לטארט גבינה מושלם

מתכון למאפה טארט גבינה טעים במיוחד, בצק פריך במלית של תערובת גבינה ושמנת יוצרים קינוח חלבי המתאים במיוחד לשבת בבוקר

מתכון לטארט גבינה מושלם

מתכון לטארט גבינה מושלמת / שחר שולמית

המצרכים לטארט גבינה מושלמת:

מידות אוניברסליות

לבצק פריך:

  • 135 גרם קוביות חמאה קרה
  • 75 גרם אבקת סוכר
  • 50 גרם אבקת שקדים
  • 250 גרם קמח
  • קורט מלח
  • מעט וניל לטעם
  • צבע מאכל לפי דרישה
  • 50 גרם ביצים (ביצה גודל M)

למלית הגבינה:

  •  500 גרם גבינת טוב טעם
  • 200 מ"ל  שמנת של פעם 27%
  • 150 גרם סוכר (3/4 כוס)
  • מעט תמצית וניל
  • קורט מלח
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 3 ביצים גודל לארג'
  • 50 גרם קמח תופח

אופן ההכנה לטארט גבינה מושלמת:

הכנת בצק פריך:

  1. שמים במעבד מזון את כל המצרכים מלבד הביצה ומעבדים עד למראה פירורי ...מוסיפים את הביצה ומערבבים עד לאיחוד ותו לא...
  2. מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה לעובי של 1/2 סנטימטר בגודל שיספיק לבסיס התבנית ולדופן ומקררים אותו שעה במקרר... משטחים את הבצק בתבנית ומעצבים את הבסיס והדפנות בזהירות... מסירים בסכין את עודפי הבצק ומקפיאים לשעתיים

הכנת מלית הגבינה:

  1. מערבבים בקערה את המצרכים בהדרגה לפי סדר כתיבתם עד לתערובת אחידה ודלילה.
  2. יוצקים את מלית הגבינה על גבי הקלתית הקפואה
  3. ואופים בתנור שחומם מראש  ל160 מעלות כשעה עד הזהבה (אני מניחה בתנור מעל העוגה רשת נוספת ומעליה מניחה נייר אפיה כדי להגן על העוגה מפני הזהבת יתר)
  4. העוגה תופחת ויורדת בחזרה
  5. מקשטים לפי הצורך. אני מרחתי על העוגה בעודה חמה דבש מדולל במעט מים ופיזרתי מעליה קוקוס עבה מקורמל שמיועד לקישוט, קישטתי ברשת דקורטיבית ובלבבות שהכנתי משאריות הבצק שנשאר שאותן אפיתי בנפרד

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום