מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 32°c
אשדוד 18°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 32°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לדג טונה ברוטב מרוקאי

מנת פתיחה מיוחדת וטעימה, מתכון מעולה לדג טונה ברוטב מרוקאי אדום, חריף ועסיסי, בתוספת של תפוחי אדמה, גרגירי חומוס, רצועות גמבה ועגבניות תקבלו מנה מושלמת ומלאת טעמים

מתכון לדג טונה ברוטב מרוקאי

מתכון לדג טונה ברוטב מרוקאי / מירב מלכה.

המצרכים לדג טונה ברוטב מרוקאי:

  • 6 נתחי טונה לבנה
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים
  • 2 גמבות גדולות
  • 4 עגבניות גדולות
  • 3 תפוחי אדמה
  • 1 חבילה של כוסברה
  • 4 שיני שום
  • 1 קופסת שימורי חומוס
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 לימון פרוס לעיגולים
  • 1 כף פפריקה חריפה (ניתן להפחית בכמות)
  • 1 כפית מלח
  • 1 לימון סחוט
  • 2 כפות שמן
  • 1/2 כוס שמן

אופן ההכנה לדג טונה ברוטב מרוקאי:

  1. משרים את הדגים בחומץ למשך חצי שעה
  2. ובינתיים בסיר: מטגנים את השום עם 2 כפות שמן, מוסיפים את העגבניות, הגמבות והפלפל חריף ומטגנים במשך 4 דקות תוך ערבוב תמידי, מוסיפים מעל את החומוס ומעל את תפוחי האדמה ומעט כוסברה ומטגנים עוד כדקה.
  3. בכוס חד פעמי קרה ממלאים חצי כוס שמן, מוסיפים את הפפריקה, המלח והפלפל שחור מערבבים היטב לקבלת רוטב אחיד.
  4. שופכים את הרוטב לתוך הסיר ומוסיפים 3 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומניחים מעל את הדגים  
  5. בעזרת כף שופכים מהרוטב על הדגים ומבשלים כ30 דקות. (יש להיזהר שהדג לא יתייבש ולדאוג כל הזמן להשקות אותו במי הסיר).

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art