מבזקים +
תל אביב 20°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 18°c
בני ברק 34°c
אשדוד 20°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 20°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 18°c
בני ברק 34°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לקציצות ותפוחי אדמה בסיר אחד

מנה עיקרית מהירה וקלה להכנה, קיצות בשר משובחות בשילוב של פרוסות תפוחי אדמה המתבשלים יחד ברוטב צהוב ועסיסי - מנה שניתן להגיש לצד אורז לבן, קוסקוס או כל מה שאוהבים

מתכון לקציצות ותפוחי אדמה בסיר אחד

מתכון לקציצות ותפוחי אדמה בסיר אחד / מירב מלכה

המצרכים לקציצות ותפוחי אדמה בסיר אחד:

  • 4 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לעיגולים

לקציצות:

  • 1 ק''ג בשר טחון
  • 1 בצל קצוץ
  • חופן כוסברה קצוצה
  • פלפל שחור
  • כמון
  • 2 כפות גדושות קמח מצה
  • 3 כפות שמן
  • 1/4 כוס מים

לרוטב:

  • 1 בצל קצוץ
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף מלח
  • 1/4 כפית כורכום

אופן ההכנה לקציצות ותפוחי אדמה בסיר אחד:

  1. בערה מכניסים את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב לקבלת עיסה אחידה.
  2. יוצרים קציצות עגולות ומניחים אותן בצד.

הכנת הרוטב:

  1. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  2. על הבצל המטוגן מסדרים בצורה עגולה את הקציצות באופן כזה: קציצה ואחריה פרוסה של תפו''א.
  3. בכוס מכניסים את השמן, המים, הפלפל שחור, מלח וכורכום ומערבבים היטב לאיחוד.
  4. שופכים את הרוטב שהכנו בכוס על גבי הקציצות ותפוחי האדמה ומביאים לרתיחה.
  5. מפזרים מלמעלה כוסברה קצוצה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר.
  6. מבשלים כ 45 דקות עד לבישול מלא.

בהצלחה רבה ובתאבון

 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art