חדשות 12: המשטרה פתחה בחקירת התאונה במחלף שורש שבכביש 1, בה הייתה מעורבת גם ניידת משטרתית.
מתכון ללחם שום, ג'בטות ופיצות
שלושה מתכונים באחד, לחם שום, ג'פטות ופיצות, מתאימים לארוחת בוקר או ערב, מתכון מוצלח לבצק עם אופן הכנה לשלושה מאפים מושלמים
מתכון ללחם שום, ג'בטות ופיצות / שחר שולמית
המצרכים ללחם שום, ג'בטות ופיצות:
מידות אוניבסליות
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 10 גרם אבקת אפיה
- 100 גרם סוכר (חצי כוס)
- 1 כף מלח
- 160 מ”ל שמן (2/3 כוס)
- 540 מ"ל מים פושרים ( 2 ועוד 1/4 כוסות)
אופן ההכנה ללחם שום, ג'בטות ופיצות:
- בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את החומרים היבשים דקה אחת מוסיפים את המצרכים הרטובים ולשים על מהירות נמוכה כ10 דקות
- משמנים את כדור הבצק ומכסים אותו עד להכפלת הנפח
הכנת לחם שום:
- משטחים את הבצק על גבי נייר אפיה בתוך 2 תבניות אפיה בעזרת ידיים משומנות (נותנים מנוחה קצרה ושוב משטחים את הבצק עד שהוא יכסה את כל שטח התבנית)
- מכינים מתבל שעשוי משמן זית עם ממרח פסטו אריסה ושום כתוש מתובלים בפלפל שחור גרוס פפריקה מתוקה גרוסה ומלח לפי טעמכם
- מורחים בנדיבות על גבי הבצק ומתפיחים שוב את הבצק עד הכפלה לפני אפיה
- (אפשר לחילופין להכין כדורים כל חלק במשקל 50 גרם ולהניח אותם זה ליד זה)
- אופים בתנור שחומם מראש על חום של 170 מעלות עד הזהבה ומיד כשמוציאים את המאפה מהתנור מורחים אותו שוב במתבל של השום
הכנת פיצה:
- מחלקים את הבצק ל3 חלקים שווים פותחים לאט לאט כל חלק לעיגול בגודל של התבנית ומורחים את הבצק ברוטב פיצה ומפזרים מעל זיתים או תירס וגבינה צהובה
- אופים עד הזהבה
הכנת ג'בטות:
- מפזרים מעל הבצק בצל ירוק מטוגן...קוביות בטטה אפויות...פלפלים קלויים ומתבלים לפי טעמכם
- אופים עד הזהבה
- אפשר לאפות יחד 2 תבניות בטורבו על חום של 160 מעלות
בהצלחה רבה ובתאובן