מוטי קסטל: ראש הממשלה נתניהו נפגש היום עם 2 ממשפחות החטופים בלשכתו בירושלים ושוחח עם אמו של החטוף אלכסנדר טרופנוב.
מתכון לעוגת שכבות שוקולד קפה, פודינג ושמנת
עוגה מיוחדת ומרהיבה, המורכבת בשלוש שכבות, שכבת שוקולד קפה, שכבת פודינג סולת ושכבת קצפת ושמנת כאשר מלמעלה מפוזרים פיסטוקים בסירופ לימוני המשלימים את הטעם לעוגה נהדרת
מתכון לעוגת שכבות שוקולד קפה, פודינג ושמנת / שחר שולמית
המצרכים לעוגת שכבות שוקולד קפה, פודינג ושמנת:
מידות אוניברסליות
לדפן רינג 24 בשקף ולסגור צד אחד שלו בנילון נצמד
לשכבה ראשונה שוקולד קפה:
- 400 גרם ביסקוויטים
- 100 גרם שוקולד מריר
- 250 גרם שמנת מתוקה
- 1 כפית קפה נמס
לשכבה שניה פודינג סולת:
- 700 מ"ל חלב
- 50 גרם חמאה
- קורט מלח
- 200 גרם סוכר
- מעט תמצית וניל
- 160 גרם סולת
- צבע מאכל ירוק נאון לפי דרישה
לשכבה שלישית קצפת ושמנת:
- 3 גרם ג'לטין
- 15 גרם מים
- 500 גרם שמנת מתוקה
- 200 גרם שמנת חמוצה
- 100 גרם אבקת סוכר
- 40 גרם אינסטנט פודינג וניל
- 1/4 כוס חלב
- צבע מאכל צהוב לפי צורך
לסירופ סוכר לימוני:
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 200 גרם פיסטוקים קצוצים
אופן ההכנה לעוגת שכבות שוקולד קפה, פודינג ושמנת:
הכנת שכבה ראשונה שוקולד קפה:
- ממיסים במיקרוגל את השמנת יחד עם השוקולד והקפה הנמס ומערבבים עד לאיחוד
- במעבד מזון טוחנים את הביסקויטים ומוסיפים אותם למסת השוקולד ומערבבים
- משטחים את המסה ברינג ומקפיאים
הכנת שכבה שניה פודינג סולת:
- שמים בסיר את כל המצרכים מלבד הסולת ומביאים לרתיחה
- מוסיפים את הסולת ומערבבים כל הזמן עד להסמכה קלה (זה מסמיך גם בזמן ההצטננות) יוצקים את המסה על גבי שכבת השוקולד קפה מפלסים ומקפיאים
הכנת שכבה שלישית קצפת ושמנת:
- מערבבים את המים עם הג'לטין ומניחים בצד לחצי שעה
- מוזגים לקערת ההקצפה את השמנת המתוקה ומערבבים לתוכה את השמנת החמוצה (לא מקציפים רק מערבבים לאיחוד) מוסיפים את אבקת הסוכר והחלב והאינסטנט וניל
- מקציפים לקבלת קצפת במרקם יוגורט ועוצרים את פעולת המיקסר
- ממיסים את מסת הגלטין במיקרוגל כ10 שניות עד למראה צלול ומוסיפים לה את צבע המאכל ומערבבים
- מוסיפים את הג'לטין למסת השמנת תוך כדי השוואת טמפרטורה (שמים ממסת השמנת כף במסת הג'לטין ומערבבים וכך מוסיפים כף ועוד כף מספר פעמים ואז מעבירים את מסת הג'לטין הצוננת למסת השמנת ומערבבים עד לאיחוד) יוצקים את המסה על גבי שכבת הפודינג סולת ומצננים במקרר עד להתיצבות
הכנת סירופ סוכר לימוני:
- מבשלים את המצרכים מלבד הפיסטוקים עד להסמכה קלה
- מכניסים פנימה את הפיסטוקים ומבשלים אותם דקה אחת עם הסירופ ומוציאים אותם למסננת
- מפזרים מעל העוגה את הפיסטוקים ומקפיאים את העוגה כשעתיים לפני חיתוך הקצוות למראה מושלם
בהצלחה רבה ובתאבון