מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 26°c
חיפה 24°c
ירושלים 23°c
בית שמש 25°c
בני ברק 30°c
אשדוד 27°c
י"א תשרי התשפ"ה | 13.10.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 26°c
חיפה 24°c
ירושלים 23°c
בית שמש 25°c
בני ברק 30°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפאי שוקולד נוגט ואגוזי לוז מסוכרים

קינוח חלבי מושלם, מתאים לשבת בבוקר לאחר הקידוש, פאי במילוי של גנאש שוקולד, נוגט ואגוזים מסוכרים, יוצרים יחד קינוח חגיגי וטעים במיוחד, פשוט תלקקו את האצבעות

מתכון לפאי שוקולד נוגט ואגוזי לוז מסוכרים

מתכון לפאי שוקולד נוגט ואגוזי לוז מסוכרים

המצרכים לפאי שוקולד נוגט ואגוזי לוז מסוכרים:

תבנית 24'.

לבצק:

  • 2.5 כוסות קמח
  • 200 גרם חמאה קרה
  • 2 חלמונים
  • 1 סוכר וניל
  • 3 כפות סוכר
  • קמצוץ קינמון
  • 1/2 קילו חומוס יבש
  • 1 נייר אפיה

למילוי:

  • 150 גרם קרם נוגט.
  • 6 כפות ברס (אגוזי לוז מסוכרים גרוסים)
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד מריר (אפשר גם חלב)

אופן ההכנה לפאי שוקולד נוגט ואגוזי לוז מסוכרים:

  1. את החמאה חותכים לקוביות
  2. במיקסר עם וו גיטרה שמים את חומרי הבצק ומעבדים לבצק אחיד - לא ללוש יותר מדי!
  3. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים עליו את הבצק לעובי חצי ס''מ ומעבירים את הבצק לתבנית.
  4. מעל מניחים את נייר האפיה והחומוס היבש (נצרך בכדי שהבצק לא יתנפח הוא נותן את המשקל על הקלתית ולא נותן לה לתפוח)
  5. מכניסים לאפיה בחום של 180מעלות למשך כ20 דקות. מוציאים מהתנור, מוציאים את החומוס ונייר האפייה ומצננים את הקלתית המוכנה. (את החומוס ניתן לשמור בשקית לשימוש חוזר - לא ניתן לבשל אותו.)
  6. מורחים את קרם הנוגט בשכבה אחידה על התחתית. מפזרים 4 כפות מברס האגוזים על הנוגט ומכניסים לקירור קצר.
  7. בינתיים ממיסים את השוקולד עם השמנת לגנאש אחיד ומקררים לטמפרטורת החדר.
  8. מוציאים את העוגה מהמקרר ויוצקים פנימה את הגנאש.
  9. מפזרים בצדדים את 2 כפות הברס שנשארו ומכניסים למקרר.

בהצלחה רבה ובתאבון.

המתכון מאת: השפית יפית אוקשטיין שנבי, קייטרינג וסדנאות

בחדרי חרדים

 צבע אדום