מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 31°c
אשדוד 18°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 31°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לקובה חמוסטה במרק משובח

קובה ביתי מושלם הממולא בתערובת בשר משובחת וטעימה, מתבשל במרק ירק משובח ומלא עניין

מתכון לקובה חמוסטה במרק משובח

מתכון לקובה חמוסטה במרק משובח / אורה ארגוב

המצרכים לקובה חמוסטה במרק משובח:

לבצק הקובה:

  • 1 ק''ג סולת
  • 2 + 3/4 כוסות מים מהברז
  • 1.5 כפות מלח
  • 6 כפות שמן

למילוי:

  • 7 בצלים חתוכים לקוביות דקות
  • 1 קילו בשר טחון
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כף פלפל שחור
  • קורט פפריקה

למרק:

  1. 1 בצל
  2. 2 כפות שמן
  3. 5 גבעולי סלרי ועלים חתוכים
  4. מיץ מלימון אחד או מעט מלח לימון
  5. 1 כפית מלח
  6. 1 כף כרכום
  7. 1 כפית פלפל שחור
  8. 1 כף מרק עוף
  9. 6 כוסות מים מהברז

אופן ההכנה לקובה חמוסטה במרק משובח:

הכנת הבצק:

  1. לשים את הסולת לבצק עד מגע של פלסטלינה ומניחים בצד למנוחה של 15 דקות

הכנת המילוי:

  1. מחממים מחבת רחבה עם שמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה
  2. מוציאים את הבצל ומסננים, מוסיפים לשמן את הבשר הטחון ומתבלים, מערבבים היטב ומבשלים תוך ערבוב תמידי במשך כ15 דקות עד שהבשר משחים.
  3. מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים היטב.
  4. מוציאים מהאש ומצננים היטב

הכנת הקובה:

  1. לוקחים כדור בצק קטן ובעזרת ידיים רטובות פותחים אותו הייטב וממלאים בבשר הטחון, סוגרים היטב בעזרת הידיים ומניחים בצד. יוצרים צורה עגולה או שטוחה וכן הלאה.
  2. הכנת המרק:
  3. מטגנים את הבצל עם השמן עד להזהבה, מוסיפים את הסלרי מערבבים ומתבלים.
  4. יוצקים כ6 כוסות מים ומבשלים כ15 דקות, מתקנים טעמים אם צריך.
  5. מוסיפים את כדורי הקובה למרק (לא לערבב) ומבשלים עוד 35 דקות, לאח''מ מוסיפים את מלח הלימון או הלימון הסחוט, מבשלים עוד 5 דקות ומכבים את האש

בהצלחה רבה ובתאבון.

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art