מוטי קסטל: ראש הממשלה נתניהו נפגש היום עם 2 ממשפחות החטופים בלשכתו בירושלים ושוחח עם אמו של החטוף אלכסנדר טרופנוב.
מתכון לעוגת מוס בצבעים וטעמים
עוגת מוס במגוון צבעים וטעמים, עוגה מיוחדת ומרשימה במיוחד מתאימה לימי הולדת ואירועים מיוחדים
מתכון לעוגת מוס בצבעים וטעמים / שחר שולמית
המצרכים לעוגת מוס בצבעים וטעמים:
מידות אוניברסליות
- רינג מרובע גודל 26 סנטימטר סגור בצד אחד עם ניילון נצמד ומדופן בשקף
לבסיס:
- 300 גרם ביסקוויטים בטעם וניל טחונים
- 100 חמאה מומסת
- 2 כפות סוכר חום
לשכבה ראשונה מוס שוקולד לבן ופררו רושה:
- 130 גרם שוקולד לבן
- 1/4 כוס ממרח פררו רושה לבן (או ממרח חלבה)
- 1.5 כפיות ג'לטין (7.5 גרם)
- 3 כפות חלב
- 375 גרם שמנת מתוקה
לשכבה שניה מוס שוקולד לבן ומחית פיסטוק:
- 130 גרם שוקולד לבן
- 1/4 כוס מחית פיסטוק
- 1.5 כפיות ג'לטין (7.5 גרם)
- 3 כפות חלב
- 375 גרם שמנת מתוקה
לשכבה שלישית מוס שוקולד לבן ומחית טופי קרמל:
- 130 גרם שוקולד לבן
- 1/4 כוס ממרח טופי קרמל (או חמאת בוטנים)
- 1.5 כפיות ג'לטין (7.5 גרם)
- 3 כפות חלב
- 375 גרם שמנת מתוקה
לחטיף קוקוס ושוקולד לעיטור:
- 125 גרם קרם קוקוס
- 25 גרם עראק
- 150 גרם שוקולד לבן
- 175 גרם קוקוס
- צבעי מאכל תואמים לפי טעמכם (אופציונלי)
אופן ההכנה לעוגת מוס בצבעים וטעמים:
הכנת הבסיס:
- מערבבים יחד את מצרכי הבסיס מניחים ומשטחים אותם ברינג ומקפיאים
הכנת שכבות המוס:
- (הכנת כל שכבות המוס זהה בהכנתן )
- ראשית מכינים את מסת הג'לטין
- שמים את הג'לטין בכוס חד פעמית עם החלב...מערבבים ומניחים בצד ל1/2 שעה
- ממיסים את השוקולד בבן מרי ומוסיפים לו את המחית (או הממרח) ומערבבים מוסיפים לשוקולד את הג'לטין ומערבבים
- מקציפים את השמנת למרקם יוגורט ומוסיפים לה את מסת השוקולד עם הג'לטין
- יוצקים את המסה על גבי בסיס הביסקויטים ומקפיאים למשך שעה לפני שמכינים את השכבה השניה ועושים אותו מהלך גם בשכבה הבאה
הכנת חטיף קוקוס ושוקולד לעיטור:
- ראשית טוחנים מעט את הקוקוס במעבד מזון כדי לקבל תוצאה עדינה יותר (אופציונלי)
- מרתיחים בסיר את קרם הקוקוס עם העראק ומוסיפים את השוקולד ומערבבים עד להמסה ואיחוד מוסיפים את הקוקוס ומערבבים היטב כ2 דקות מחלקים את המסה ל1/3 ו2/3 וצובעים לפי טעמכם ממלאים את המסה בתבניות היעודיות ומקפיאים לפני חילוץ
- מצמידים את הקישוט מעל העוגה במעט ממרח מאחד האופציות שהשתמשנו בהן לאחד המוסים שבעוגה
בהצלחה רבה ובתאבון