מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 31°c
אשדוד 18°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 31°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת שוקוניל

עוגה מוצלחת וטעימה במיוחד, מתאימה במיוחד לכבוד שבת קודש, שילוב הווניל יחד עם השוקולד מעניקים מראה יוקרתי וטעם משובח ביותר

מתכון לעוגת שוקוניל

מתכון לעוגת שוקוניל / נועם זיגדון

המצרכים לעוגת שוקוניל:

כוס מדידה חד פעמית חמה

  • מתאים לתבנית בנונית
  • 4 ביצים L
  • 1 וחצי כוסות סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 2 כוסות קמח
  • 1 אבקת אפיה

אופן ההכנה לעוגת שוקוניל:

  1. מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים
  2. את החלבונים מקציפים עם 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב
  3. לקערת החלמונים מוסיפים לפי הסדר: אבקת אפיה, 1 כוס סוכר, שמן, מיץ תפוזים וקמח ומערבבים היטב
  4. מוסיפים את הקצף לתערובת החלמונים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות עד לאיחוד
  5. מחלקים את הבלילה ל-2 קערות, באחת מכניסים 3/4 מכמות הבלילה ומשאירים אותה לבנה
  6. את הרבע הנותר שמים בקערה נוספת ומוסיפים 2 כפות קקאו, מערבבים לאיחוד ומעבירים לקית זילוף
  7. שופכים מחצית מכמות הבלילה הלבנה לתבנית ומעל מזלפים בשכבה דקה מתערובת השוקולד (משאירים כחצי כוס מתערובת השוקולד לקישוט מעל)
  8. את יתרת הבלילה הלבנה שופכים על השוקולד ומעל הכל מזלפים 5-6 פסים שחורים לרוחב
  9. לוקחים קיסם ומעבירים לאורך העוגה ולחזור חזרה
  10. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כ-45 דקות

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art