עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מחקר בדק ומצא: ההגנה של הבוסטר במניעת מוות
מחקר בינלאומי שביצעו ב'כללית' בנוגע להשפעות החיסון השלישי מצא: מפחית ב90% את סיכון התמותה מנגיף קורונה • כל הפרטים. צפו
בין הקמפיין המאסיבי של משרד הבריאות לצאת ולהתחסן, לצד טענות מתנגדי החיסונים השונים - נשאלת השאלה: מה רמת היעילות האמיתית של מנת "הבוסטר" (החיסון השלישי) במניעת תמותה מנגיף קורונה?.
על פי מחקר בינלאומי שערכו בקופת החולים 'כללית' ומתפרסם היום (חמישי) נמצא: קיימת הפחתה של 90% בסיכון לתמותה מנגיף הקורונה בקרב בני 50+ שקיבלו את מנת הבוסטר השלישית וזאת בהשוואה למחוסנים פעמיים.
המחקר של כללית עקב אחר כלל בני ה-50+, מטופלי כללית, שקיבלו את מנת החיסון השנייה לפחות חמישה חודשים קודם, והשווה את שיעורי התמותה מקורונה באוכלוסייה שקיבלה מנת בוסטר בהשוואה לשיעורי התמותה באוכלוסייה שלא התחסנה במנת הבוסטר.
המעקב בוצע במהלך גל הדלתא, בין התאריכים 6 באוגוסט 2021, שבוע לאחר מועד אישור חיסון הבוסטר לאוכלוסייה המבוגרת בישראל, ועד ל-29 ספטמבר 2021. כמו כן סקרו החוקרים נתונים של 843,208 מטופלי כללית בני 50+ שקיבלו את מנת החיסון השנייה.
כאמור, במקבלי מנת החיסון השלישית נצפתה הפחתה של 90% בשיעור התמותה מהנגיף, כאשר בקרב גברים נרשמה הפחתה של 88% ובקרב נשים נצפתה הפחתה של 94%, בהשוואה לקבוצה שקיבלה שני חיסונים בלבד.
לדברי ד"ר דורון נצר, ראש אגף רפואה בקהילה בכללית: "תוצאות המחקר שערכנו מלמדות באופן חד משמעי כי חיסון הבוסטר קשור בצורה מובהקת בהפחתת הסיכון לתמותה מקורונה, לרבות מזן הדלתא".
נצר הוסיף כי מעטות ביותר ההתערבויות בעולם הרפואה שניתן לייחס להן ירידה של פי 10 בסיכון לתמותה, כפי שנמצא עבור חיסון הבוסטר, "ממצאים אלה, מספקים מידע חשוב ומבוסס מחקרית לאוכלוסייה בישראל ובמדינות אחרות שעדיין מתלבטת לגבי מתן מנת חיסון שלישית. הנושא מקבל משנה תוקף, לאור ההתפרצות של זן חדש האומיקרון והחשש מגל תחלואה נוסף".