מבזקים +
תל אביב 26°c
באר שבע 29°c
חיפה 24°c
ירושלים 24°c
בית שמש 28°c
בני ברק 30°c
אשדוד 26°c
י"א תשרי התשפ"ה | 13.10.2024
תל אביב 26°c
באר שבע 29°c
חיפה 24°c
ירושלים 24°c
בית שמש 28°c
בני ברק 30°c
אשדוד 26°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לקציצות עוף עם חציל קלוי, פטרוזיליה וטחינה

קציצות עוף משובחות ומלאות עניין, מורכבות מבשר עוף טחון ומשתלבות יחד עם חציל קלוי, פטרוזיליה קצוצה ומגוון תבלינים, קציצות המתאימות כתוספת לכל ארוחה ומעניקות טעם משובח למנה מוצלחת וטעימה יותר

מתכון לקציצות עוף עם חציל קלוי, פטרוזיליה וטחינה

מתכון לקציצות עוף עם חציל קלוי, פטרוזיליה וטחינה / שולמית שחר

המצרכים לקציצות עוף עם חציל קלוי, פטרוזיליה וטחינה:

כמות: 18 יחידות

  • 1/2 צנצנת של חציל קלוי על האש (325 גרם)
  • 1 ק''ג בשר עוף טחון
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/2 כפית שום גבישי
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה

אופן ההכנה לקציצות עוף עם חציל קלוי, פטרוזיליה וטחינה:

  1. יום קודם שמים את החציל במסננת שיגיר נוזלים
  2. למחרת מערבבים היטב את כל המצרכים ומניחים חצי שעה לספיחת טעמים
  3. מחממים מחבת טפלון שקעים (אם אין מחבת כזאת יוצרים קציצות יפות ושטוחות ומטגנים אותן במחבת רגילה) ומשמנים כל שקע עם 1/2 כפית שמן
  4. מנמיכים את הלהבה למינימום, שמים בכל שקע מידה שווה מהמסה במחבת, משטחים ביד לקציצה בגודל של השקע ומניחים אותה במחבת (אני שמתי מידה של 1/3 כוס לכל קציצה)
  5. מטגנים את הקציצות עד הזהבה מ2 הצדדים
  6. בכל סבב מוסיפים לשקעים של המחבת 1/2 כפית שמן
  7. מוציאים ומגישים לצד אורז / קוסקוס / ספגטי או כל מה שאוהבים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום