מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 33°c
אשדוד 18°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 33°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לטורטייה במילוי בשר ברוטב פטריות עסיסי

תוספת מושלמת למנה עיקרית או כמנת פתיחה לארוחה חגיגית, טורטייה במילוי של תערובת בשר עסיסית ובציפוי קריספי המוגשים בזילוף של רוטב פטריות ביתי ומושלם

מתכון לטורטייה במילוי בשר ברוטב פטריות עסיסי

מתכון לטורטייה במילוי בשר ברוטב פטריות עסיסי / גילה מוגמי

המצרכים לטורטייה במילוי בשר ברוטב פטריות עסיסי:

  • 1 חב' טורטיות

למילוי הבשר:

  • 1 בצל קצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות
  • גמבה קצוצה
  • בשר טחון
  • אגוזי מלך קצוצים
  • צנוברים
  • חופן כוסברה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פפריקה
  • כמון
  • צ'ילי גרוס
  • מעט רוטב צ'ילי

להדבקת הטורטיה:

  • 2 כפות קמח
  • 2 כפות מים

לציפוי:

  • ביצה טרופה
  • פירורי לחם
  • שומשום
  • קצח
  • בזיליקום

לרוטב פטריות:

  • 1 בצל קצוץ
  • 1 קופסת פטריות חתוכות
  • 2 כפות קמח מעורבבים
  • 1.5 כוסות מים רותחים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט כורכום
  • מעט אבקת מרק עוף

אופן ההכנה לטורטיה במילוי בשר ברוטב פטריות עסיסי:

הכנת תערובת הבשר:

  1. מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזבה
  2. מוסיפים את שיני השום ויתר המצרכים ומערבבים היטב לאיחוד.
  3. מבשלים תוך כדי ערבוב תמידי במשך כ15 עד 20 דקות.
  4. מוציאים ומצננים היטב.

מילוי הטורטייה:

  1. לוקחים עלה טורטייה ומניחים כמות של תערובת הבשר בצורה אחידה על הטורטייה.
  2. מקפלים את הצדדים ומגלגלים באופן אחיד.
  3. בקערה מערבבים את הקמח והמים עד לאיחוד ומברישים את החלק הסופי של הטורטייה בכדי שתידבק היטב.

טיגון וציפוי הטורטייה:

  1. בקערה מערבבים את פירורי הלחם, השומשום, הקצח והבזיליקום
  2. בקערה שניה טורפים ביצה
  3. טובלים את הטורטייה בביצה טרופה ולאחר מכן בתערובת פירורי הלחם ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה נאה.

הכנת רוטב פטריות:

  1. מחממים סיר קטן עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  2. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד להשחמה
  3. בקערית מערבבים היטב את הקמח עם כוס וחצי מים רותחים, מלח, פלפל שחור, מעט כורכום ואבקת מרק עוף, עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים (ניתן להיעזר בבלנדר יד)
  4. מוסיפים את התערובת לסיר עם הפטריות ומערבבים היטב כל הזמן עד לקבלת רוטב פטריות סמיך ומושלם.
  5. מזלפים רוטב פטריות על הטורטייה ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art