קרן בצלאל: נשיא ארה"ב ביידן: "הוצאת צווי המעצר של בית הדין הפלילי הבין-לאומי נגד מנהיגים ישראלים היא מקוממת. אני רוצה להבהיר שוב: בניגוד למה שבית הדין מנסה לרמוז - אין השוואה - בין ישראל לחמאס. אנחנו תמיד נעמוד לצד ישראל נגד האיומים על ביטחונה".
מתכון לעוגת שכבות וניל וקצפת
עוגה מרשימה במיוחד וקלה להכנה, מתאימה לימי הולדת וחגיגות מיוחדות, עוגה בארבע שכבות כשבין שכבה לשכבה קרם שמנת מושלם
מתכון לעוגת שכבות וניל וקצפת / מירב מלכה
המצרכים לעוגת שכבות וניל וקצפת:
לעוגה:
- 5 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1.5 כוסות קמח
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מים
- 4 כפות פודינג וניל
- 1 אבקת אפיה
- צבע מאכל אדום (או כל צבע אהוב אחר)
לקרם:
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
- 100 גרם שוקולד לבן מומס
- 4 כפות פודינג וניל
- 1 גבינת שמנת
אופן ההכנה לעוגת שכבות וניל וקצפת:
הכנת העוגה:
- מפרידים את הביצים
- את החלבונים מקציפים עם 1 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.
- בקערה נפרדת מערבבים היטב את החלמונים עם יתר המצרכים מלבד הקמח עד לאיחוד.
- בתנועות קיפול מאחדים את הקצף יחד עם תערובת החלבונים ובהדרגה מוסיפים את הקמח, ממשיכים לערבב באיטיות עד לקבלת בלילה אחידה וללא גושים.
- מוסיפים את צבע המאכל ומערבבים לאיחוד.
- מחלקים את הבלילה ל4 ושופכים כל חלק לתבנית עגולה בקוטר 18, (מתקבלות 4 עוגות בקוטר 18) מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים עד להזהבה.
הכנת הקרם:
- בקערה מקציפים היטב את השמנת המתוקה יחד עם הפודינג עד לקבלת קצף יציב, מוסיפים תוך כדי הקצפה איטית את השוקולד המומס והגבינה עד לאיחוד.
הרכבת העוגה:
- לוקחים עוגה אחת ומורחים עליה מהקרם, מעל הקרם מניחים עוד שכבת עוגה וכן הלאה עד לקבלת עוגת 4 שכבות ומלמעלה קצפת מרשימה.
- מקשטים איך שאוהבים ושומרים בקירור עד להגשה.
בהצלחה רבה ובתאבון.