מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 33°c
אשדוד 18°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 33°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לדג טונה ובצל ירוק

מחפשים לגוון בדגים של שבת קבלו מתכון מעולה לדג טונה בשילוב של טבעות בצל ירוק ומגוון תבלינים המתבשלים יחד ומעניקים לכם מנה ראשונה מוצלחת ומלאת עניין

מתכון לדג טונה ובצל ירוק
צפו צילום: מרחף באוויר, נוחת כדי לקבל ופלה וממריא חזרה רשתות חברתיות

מתכון לדג טונה ובצל ירוק / שולמית שחר

המצרכים לדג טונה ובצל ירוק:

  • 3 חבילות בצל ירוק
  • 6 יחידות של דג טונה אדומה

להשריית הדגים:

  • 1 כוס מיץ לימון
  • 1 כף מלח

לתיבול:

  • 1 כפית מלאה כורכום
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית  שום כתוש
  • 1/2 כוס שמן

אופן ההכנה לדג טונה ובצל ירוק:

  1. מורידים לדג את העור ומניחים אותו בקערה
  2. שמים בקערה את מיץ הלימון והמלח (משרים את הדגים לפחות שעה ומידי פעם שופכים עם כף ממי הלימון והמלח על הדגים)
  3. שוטפים את הדגים היטב ומניחים אותם במסננת
  4. שוטפים וקוצצים את הבצל הירוק לפרוסות קטנות ומניחים אותם במחבת עם השמן והתבלינים
  5. מטגנים את הבצל כמה דקות ומניחים מעליו את הדגים המסוננים
  6. ממשיכים בטיגון הדגים עם הבצל על להבה נמוכה ומידי פעם מרימים עם כף את הרוטב ויוצקים אותו על גבי הדגים
  7. מבשלים את הדגים עד לצמצום כל הנוזלים (לא מוסיפים מים כי הדגים והבצל מגירים מים)

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art