עמיחי שטיין: שגרירות איראן באיחוד האמירויות אומרת כי היא "דוחה באופן קטגורי את ההאשמות" על מעורבותה של איראן ברצח הרב הישראלי.
מתכון לעוגת שכבות שוקולד צ׳יפס
עוגת שכבות קלה במיוחד להכנה וטעימה, בשילוב שוקולד צ'יפס מפוזר בין השכבות ומעניק לעוגה טעם משובח במיוחד
מתכון לעוגת שכבות שוקולד צ׳יפס / תמי עמר
המצרכים לעוגת שכבות שוקולד צ׳יפס:
לבצק:
- 3 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1/2 כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1/2 כוס שמן
- 1 שקית סוכר וניל
- מעט תמצית וניל
- ניתן להוסיף מעט מים אם יש צורך
- 2 כוסות שוקולד צ׳יפס
למילוי:
- 4 ביצים
- 1 כוס שמן
- 1 כוס קמח
- 2 כפות קפה נמס
- 1 + ¼ כוסות סוכר
לציפוי:
- 1 חב' שוקולד מריר
- 2 כפות חמאת בוטנים
- 2 כפות שמן
אופן ההכנה לעוגת שכבות שוקולד צ׳יפס:
- בקערה מערבבים את כל מצרכי הבצק מלבד השוקולד צ'יפס עד לקבלת בצק אחיד
- משטחים על תבנית אפייה ומפזרים מלמעלה את השוקולד צ'יפס.
הכנת המילוי:
- בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר מקציפים את הביצים ומוסיפים בהדרגה את יתר המצרכים למילוי.
- מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
- שופכים מעל הבצק בתבנית ומשטחים.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואפים במשך כ40 דקות.
הכנת הציפוי:
- ממיסים על אש נמוכה את כל המצרכים למילוי עד להמסה מלאה.
- שופכים מעל העוגה ומצננים.
- חותכים לריבועים ומגישים.
בהצלחה רבה ובתאבון.