מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 31°c
אשדוד 18°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 31°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת פרג ושוקולד בחושה

עוגת פרג ושוקולד קלה להכנה ומהירה והכי חשוב עם מצרכים נגישים שיש לכולנו בבית, עוגה חלבית ומלאת טעם המתאימה לשבת בבוקר לאחר הקידוש, או כקינוח בכל ימות השבוע

מתכון לעוגת פרג ושוקולד בחושה

מתכון לעוגת פרג ושוקולד בחושה / נועם זיגדון

המצרכים לעוגת פרג ושוקולד בחושה:

כוס מדידה חד פעמית חמה

מתאימה לתבנית בקוטר 24 ס"מ

לעוגה:

  • 3 ביצים L
  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½-1 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כוס פרג טחון
  • 100 גרם שוקולד מריר מגורד

לציפוי:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 125 מ”ל שמנת מתוקה (½ מיכל)
  • 1 כף שמן

אופן ההכנה לעוגת פרג ושוקולד בחושה:

הכנת העוגה:

  1. את הביצים מקציפים היטב עם השמן, הסוכר ואבקת האפיה עד לקבלת קצף בהיר ותפוח
  2. מוסיפים בהדרגה תוך כדי הקצפה את השמנת, תמצית הוניל, הפרג והשוקולד וממשיכים להקציף כ-2 דקות נוספות עד לאיחוד
  3. מוסיפים בהדרגה את הקמח בתנועת קיפול עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
  4. שופכים את הבלילה לתבנית משומנת
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש על-180° ואופים במשך כ-35 דקות

הכנת ציפוי גנאש השוקולד:

  1. ממיסים את השוקולד עם השמנת המתוקה והשמן ומערבבים היטב לאיחוד.
  2. שופכים על העוגה ומתענגים.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art