מבזקים +
תל אביב 20°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 13°c
בית שמש 16°c
בני ברק 31°c
אשדוד 20°c
כ"ג חשון התשפ"ה | 24.11.2024
תל אביב 20°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 13°c
בית שמש 16°c
בני ברק 31°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפטיפור בריאות על בסיס פריך

מתכון לפטיפור בריאות טעים במיוחד המונח על בסיס קקאו מבצק פריך ומעניקים לכם יחד קינוח בריא, מושלם ומשובח

מתכון לפטיפור בריאות על בסיס פריך

מתכון לפטיפור בריאות על בסיס פריך / שחר שולמית

המצרכים לפטיפור בריאות על בסיס פריך:

לבצק פריך לבסיס:

  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 200 גרם קוביות חמאה קרה(או מחמאה לפרווה)
  • 340 גרם קמח
  • 30 גרם קקאו
  • 1 ביצה גודל לארג'

לחטיף בריאות:

  • 160 גרם תמרים מגולענים
  • 200 גרם שיבולת שועל אינסטנט
  • 140 גרם בוטנים קלופים ומטוגנים (או קלויים)
  • 1 כוס חמאת בוטנים
  • 1 כוס דבש

אופן ההכנה לפטיפור בריאות על בסיס פריך:

הכנת בצק פריך לבסיס:

  1. במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל המצרכים מלבד הביצה למראה פירורי
  2. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד לאיחוד בסיסי ותו לא
  3. מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה לעובי של 1/2 סנטימטר ומקפיאים שעה
  4. קורצים בקורצן את הצורה המומלצת ומניחים אותה על גבי סילפאן או נייר אפיה ומקפיאים שוב לשעה
  5. אופים את עוגיות הבסיס בתנור שחומם מראש ל170 מעלות כ15 דקות

הכנת חטיף בריאות:

  1. במעבד מזון טוחנים יחד את כל המצרכים עד למראה פירורי מלבד חמאת הבוטנים והדבש
  2. מוסיפים את חמאת הבוטנים והדבש וטוחנים עוד כ2 דקות (המסה פירורית אך כשמצמידים אותה בכך היד היא מתאגדת יפה...אם המסה לא מתגבשת כשדוחסים אותה ניתן להוסיף כף נוספת של חמאת בוטנים )
  3. דוחסים מהמסה לתבניות הייעודית ומקפיאים לפני חילוץ
  4. מצמידים מעל לכל עוגיות בסיס את חטיף הבריאות במעט טחינה גולמית ממותקת בדבש

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art