מבזקים +
תל אביב 21°c
באר שבע 18°c
חיפה 20°c
ירושלים 17°c
בית שמש 21°c
בני ברק 32°c
אשדוד 21°c
כ"ג חשון התשפ"ה | 24.11.2024
תל אביב 21°c
באר שבע 18°c
חיפה 20°c
ירושלים 17°c
בית שמש 21°c
בני ברק 32°c
אשדוד 21°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לקציצות דגים עם ניוקי ברוטב מרוקאי

קציצות דג משובחות וטעימות במיוחד המתבשלות יחד עם ניוקי ברוטב מרוקאי עסיסי ומעניקים לכם יחד מנה פרווה עשירה ומוצלחת

מתכון לקציצות דגים עם ניוקי ברוטב מרוקאי

מתכון לקציצות דגים עם ניוקי ברוטב מרוקאי / נועם זיגדון

המצרכים לקציצות דגים עם ניוקי ברוטב מרוקאי:

לקציצות:

  • 1 ק"ג דג נסיכת הנילוס
  • 1 בצל גדול
  • צרור כוסברה
  • 4 שיני שום
  • 1 ביצה L
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • ½ כף שטוחה מלח

לרוטב:

  • 500 גרם ניוקי
  • 1 גמבה פרוסה לרצועות
  • צרור כוסברה קצוצה
  • פלפל חריף פרוס
  • 5 שיני שום פרוס
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • פלפל שחור
  • ¼ כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • ½ כוס שמן
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה לקציצות דגים עם ניוקי ברוטב מרוקאי:

הכנת הקציצות:

  1. טוחנים את הדג היטב ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים את הביצה ואת פירורי הלחם, מתבלים ומערבבים היטב לאיחוד.

הכנת הרוטב:

  1. מחממים סיר רחב עם מעט שמן, מוסיפים את הפפריקה והשום ומחממים מעט
  2. מוסיפים כוס מים ומסדרים את הגמבות והפלפל
  3. מבשלים כ-3 דקות עד לריכוך הירקות ומוסיפים את הניוקי
  4. מתבלים, מוסיפים כליטר מים ומביאים לרתיחה.
  5. יוצרים כדורים קטנים מתערובת הדג ומכניסים לתוך הרוטב עם הניוקי
  6. מביאים לרתיחה ומעבירים ללהבה בנונית אש נמוכה
  7. מבשלים במשך כחצי שעה.

בהצלחה רבה ובתאבון

 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art