דין פישר: נתב"ג חזרה לשגרה מלאה.
מתכון לפלפלונים ממולאים ברוטב נענע לימוני
פלפל ממולא הוא המאכל הטעים והאהוב בכל בית, הפעם עם מתכון משודרג ומוצלח עם פלפלונים קטנטנים ומיוחדים שפשוט לא תפסיקו לאכול
מתכון לפלפלונים ממולאים ברוטב נענע לימוני / נועם זיגדון
המצרכים לפלפלונים ממולאים ברוטב נענע לימוני:
- 20-25 פלפלונים בצבעים (לחרוץ חריץ במרכז ולרוקן תוכן)
למילוי:
- ½ כוס אורז
- 1/2 ק"ג חזה עוף טחון / בשר טחון
- 1 כף בצל יבש מטוגן
- 3 כפות צנוברים
- 4-5 שיני שום כתוש
- פטרוזיליה קצוצה דק
- נענע קצוץ דק
- כרפס קצוץ דק
- שמיר קצוץ דק
- כוסברה קצוצה דק
- ¼ כפית כורכום
- ¼ כפית פלפל שחור
- ¼ כף מלח
- 2 כפות שמן
לרוטב:
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות
- מים לפי הצורך
- 4 שיני שום פרוס
- 3 גבעולי כרפס
- מיץ מחצי לימון
- מעט אבקת מרק
- ¼ כפית כורכום
- פלפל שחור
- מלח
- שמן
אופן ההכנה לפלפלונים ממולאים ברוטב נענע לימוני:
הכנת המילוי:
- בקערה מערבבים את כל מרכיבי המילוי עד לאיחוד.
הכנת הרוטב:
- מטגנים את הבצל עד לשקיפות
- מוסיפים את הכרפס, הנענע והשום ומטגנים עד לריכוך
- מוסיפים ½ ליטר מים ומתבלים
- ממלאים את הפלפלונים בתערובת הבשר ומסדרים אותם זה לצד זה בסיר עם הרוטב.
- מכסים את הסיר ומבשלים על אש גבוהה כ- 5 דקות
- מוסיפים מים עד לכיסוי הממולאים
- מביאים לרתיחה ומעבירים ללהבה בינונית על אש נמוכה
- מבשלים במשך כ- 40 דקות עד לריכוך ובישול מלא.
בהצלחה רבה ובתאבון